Kut’ül Amare Zaferinin 108. yıldönümü

Espiye Eyüp Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Şehit Murat Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu konferans salonunda kutlandı.

Kut’ül Amare Zaferinin 108. yıldönümü
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.04.2024
34
A+
A-

Programa Espiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramis Baştuğ, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Eyüp Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Fatma Elevli’nin sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı ve  Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Eyüp Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Orhan Eker günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Eker konuşmasında ” Kûtü’l Amâre Zaferi sıradan bir zafer olmanın ötesinde beş yüz milyona karşı kazanılan, şarkın tek müstakil gücünün dünyaya boyun eğdirdiği ve mağrur Avrupa’nın Türk’e “Aman!” dediği bir zaferdir. Malazgirt’ten Çanakkale’ye Dumlupınar’dan Sakarya’ya, Kut’ül Amare’den Medine müdafaasına, Yemen’den, Trablusgarp’a, bugün sahip olduğumuz vatan toprakları üzerinde özgürce yaşamamız için hayatını feda etmiş tüm isimsiz kahramanlarımızı ve bizlere bu vatanı emanet eden ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Şiir ve oratoryo gösterisi ile devam eden program, Eyüp Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Memiş’in büyük bir ilgiyle izlenen  meddah gösterisi ile son buldu.

(FİKRET BIYIK)

REKLAM ALANI