LGS ve YKS hazırlık rehberlik desteği

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan depremzede öğrencilere yönelik rehberlik hizmeti veriliyor.

LGS ve YKS hazırlık rehberlik desteği
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.03.2023
15
A+
A-

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz ile Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sedat Sarıgül, Psikolojik Danışmanlar Yeşim Özdemir ve Ahmet Yılmaz, Seyyid Vakkas Öğrenci Yurdunda konaklayan aile ve öğrencilerle bir araya geldi.

Şube Müdürü Murat Yavuz tarafından veli ve öğrencilere okula kayıt ve devam süreçleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Ailelerle psiko-sosyal destek ve çocukların eğitimi konularında bireysel görüşmeler yapılarak yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler verildi. Hazırlanan broşürler öğrenci ve velilere dağıtıldı. Ardından 8. sınıf, 12. sınıf ve mezun durumda olan öğrencilere, (LGS ve YKS) merkezi sınavlara hazırlanmaları konusunda rehberlik çalışması gerçekleştirildi. Öğrencilerin ihtiyaçları tespit edilerek, verimli ders çalışma, test çözme teknikleri, sınav süreci ve sınav kaygısını azaltmaya yönelik bilgi ve tavsiyeler verildi. Sınava hazırlık döneminde durumlarını takip etmek üzere öğrencilerin bilgileri alındı. Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından depremden etkilenip ilimize gelen ailelere psikososyal destek çalışmaları ve sınav süreci kapsamında yer alan öğrencilere yönelik rehberlik çalışmaları devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, müdürlük olarak ilimizde misafir edilen aile ve öğrencilere her daim desteğin sürdüğünü, tüm eğitim kademelerinde öğrencilerin en iyi eğitim almaları için aralıksız olarak çalıştıklarını dile getirdi. Afetin öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması için yapılan rehberlik çalışmalarının önemine vurgu yapan Tosunoğlu,

“bu zorlu süreci el birliğiyle atlatacağız. Gerek okullarımızdaki sınıf ve branş öğretmenlerimizin, gerekse rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızın her daim öğrencilerime destek verdiğini, çocuklarımızın eksik kazanımların telafisi, sınavlara hazırlık ve moral motivasyonlarının yükselmesi için her zaman yanlarındayız” dedi.

Tosunoğlu, güçlü bir okul-veli ilişkisinin, eğitimde verimliği artıran önemli bir etken olduğunu bu açıdan söz konusu rehberlik faaliyetlerinin il genelinde artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI