MEB’den tercih danışmanlığı hizmeti

Giresun’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Meydanı’nda LGS tercih danışmanlığı standı kuruldu.

MEB’den tercih danışmanlığı hizmeti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.07.2023
15
A+
A-

Stantta 3-19 Temmuz tarihleri arasında LGS sonucuna göre tercih aşamasındaki öğrencilere, Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi rehber öğretmen ile psikolojik danışmalarınca danışmanlık hizmeti verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, LGS Tercih Danışmanlığı Bürosunu ziyaret ederek, çalışmalar konusunda Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sedat Sarıgül ile görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanlardan bilgiler aldı.

Müdür Tosunoğlu, öğrencilerin sınavlara hazırlık, sınav esnası ve tercih aşamasında yalnız bırakmadıklarının altını çizerek, “bu yıl da tercih döneminde öğrencilerimize en doğru desteği vermek üzere tüm görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızın sahada” dedi.

Müdür Tosunoğlu şunları kaydetti;

“Bilindiği üzere ilimiz genelinde okullarımızda oluşturduğumuz bürolar ile öğrencilerimize tercih danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okullarımıza Rehberlik Araştırma Merkezlerinde görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından hizmet verilecektir. Bunun yanında çeşitli nedenlerle ilimize misafir gelen öğrencilere de Atatürk Meydanında kurulan Tercih Danışmanlığı Büromuzda tercih danışmanlığı hizmet verilmektedir. Ayrıca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi başladığında, okullarımızda ve Atatürk Meydanında aynı şekilde Tercih Danışmanlığı büroları oluşturularak üniversiteye yerleşmeye aday öğrencilerimize de danışmanlık hizmeti verilecektir.”

MERKEZİ VE YEREL YERLEŞTİRME YAPILACAK

LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından dün başlatılan tercih başvuruları, 19 Temmuz’a kadar yapılacak. Adaylar, “merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar”, “yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar” ve “pansiyonlu okullar” olmak üzere üç grupta tercih yapacak. Türkiye genelinde bu yıl 2 bin 492 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci alınacak. Sınavla öğrenci alan okullara 206 bin 414 öğrenci yerleştirilecek. Anadolu liselerine 71 bin 22, fen liselerine 40 bin 470, sosyal bilimler liselerine 10 bin 740, Anadolu imam hatip liselerine 42 bin 356, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 41 bin 826 kontenjan ayrıldı.

REKLAM ALANI