Memurlar %10 refah payı istiyor!

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, memurlara %10 refah payı verilmesini istedi.

Memurlar %10 refah payı istiyor!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.11.2023
70
A+
A-

Ekiz, “Davamızın göz bebeği kamu sendikacılığının önderi Türkiye Kamu-Sen; uzun ve meşakkatli bir süreçten geçerek bu günlere gelmiştir.  1992 yılında; imkânsızlıklar içerisinde, kamu çalışanlarının gür sesi olarak çalışma hayatında yerini alan Türkiye Kamu-Sen; kuruluş amaç ve ilkelerine uygun olarak her zaman ilklerin sendikası olmuş, sendikacılık alanında önemli başarılara imza atmıştır. Milli ve manevi değerlerle donanmış bu değerlerinden asla taviz vermeyen Türk memurunun yegâne adresi, sarsılmaz kalesi Türkiye Kamu-Sen’in dünyada bir başka örneği yoktur ve olmayacaktır” dedi.

“30 yılı aşan Tarihimizin tertemiz sayfalarına bakıldığında Doğruluk, Cesaret, Samimiyet, Vefa, Millilik, Adalet ve Devlete ve milletimize sadakat ve Kamu-Sen’e güvenen çalışanlarımıza hiç ihanet etmediğimiz görülecektir” diyen Türk Sağlık-Sen Şube Başkan Ekiz şunları kaydetti;

“Türkiye Kamu-Sen olarak 100 yıllık Cumhuriyetimize yakışır bir toplu sözleşme ve sendikalar kanunu; güvenceli, adil, hakkaniyete ve liyakate dayalı bir kamu personel sistemi, sade, yeterli ve tatminkâr bir ücret sistemi için ilgili mevzuatta yenilik çalışmaları yapılması arzusundayız. Türk Yüzyılında, toplu sözleşme masasında değişiklik yapmanın zamanı gelmiş, hatta geçmektedir. Memurun hakkını, hukukunu savunacak adam gibi bir Sendikanın toplu sözleşme masasına oturması, yetkili sendika olması şarttır. İşte bu sendika Türkiye Kamu-Sen’dir. Memurlarımız Türkiye Kamu-Sen’i yetkili sendika yaptığında, memurun hakkı hukuku masada nasıl aranır, dost da görecektir, düşman da”  Türk Yüzyılında, toplu sözleşme masasında değişiklik yapmanın zamanı gelmiş, hatta geçmektedir. Memurun hakkını, hukukunu savunacak adam gibi bir Sendikanın toplu sözleşme masasına oturması, yetkili sendika olması şarttır. İşte bu sendika Türkiye Kamu-Sen’dir. Memurlarımız Türkiye Kamu-Sen’i yetkili sendika yaptığında, memurun hakkı hukuku masada nasıl aranır, dost da görecektir, düşman da” “Aileleriyle birlikte 25 milyona ulaşan bir kitlenin önümüzdeki iki yıllık ekonomik geleceğinin belirlendiği toplu sözleşme pazarlıklarının ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu gayet iyi bilerek, bu toplu sözleşmede, kamu görevlileri ve emeklerimizin mali ve özlük haklarının piyasa gerçekleri ile örtüşecek biçimde ilerletilmesi gerektiğini ısrarla vurguladık. Ancak kamu işveren heyeti ve yetkili konfederasyon ile sendikalar sorunları masaya getirip tartışmaktan ziyade çözüm bekleyen konuların üzerini örtmeyi tercih ettiler. Hükümet, 2024 yılı için %15+10 2025 yılı için ise %6+5’lik bir oran ile masaya teklifini sundu ve devamında hakem heyetine giden görüşmelerde aynı şekilde bu rakam kabul edildi. Enflasyon tahmininin dahi altında yapılması planlanan bu artışların kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarını çözmekten öteye daha da derinleştireceği açıktır. Bu nedenle bütçe görüşmeleri başladığında kamu çalışanları ve emekliler için ilave tedbirler alınması zorunludur.”

Ekiz, refah payı sebeplerini ise şöyle sıraladı; Refah payı uygulaması hayata geçirilmeli, Ocak ayı memur ve emekli zam oranları yeniden revize edilmeli, Memura yüzde 10 refah payı verilmeli, Bütçe görüşmelerinde kamu görevlileri ve emekliler için ilave tedbirler alınmalıdır, diyor tüm sağlık çalışanlarını Türk Sağlık Sen çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz.”

REKLAM ALANI