Meslek liseliler sebze serası kurdu

Giresun Valisi Serdengeçti, Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Meslek liseliler sebze serası kurdu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.05.2024
23
A+
A-

İlk durağı, okulun uygulama serası olan Vali Serdengeçti, seranın açılışını gerçekleştirerek ilk hasat etkinliğine katıldı.

Öğrencilerle birlikte fasulye toplayan Vali Serdengeçti, ilk ürünlerden kendisine hediye edilen fasulyeleri kabul etti. Sera açılışı ve hasat etkinliği, öğrencilerin tarımsal üretim ve uygulama alanındaki başarılarını sergilemesi açısından büyük bir önem taşıdı.

Daha sonra toprak analiz laboratuvarına geçen Vali Serdengeçti, burada yapılan çalışmalara dair bilgilendirildi. Laboratuvarın modern donanımları ve öğrencilere sağladığı pratik eğitim imkanları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin devamında atölye binasını gezen Vali Serdengeçti, Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme Alanı’nda yürütülen çalışmaları inceledi. Özellikle elektrikli araba üretim çalışmaları büyük ilgi gördü ve öğrenciler tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı.

Atölye ziyaretleri kapsamında Elektrik-Elektronik Alanı’na geçen Vali Serdengeçti, burada da önemli projelerle ilgili bilgi aldı.

Öğrencilerin faydalı model patenti aldığı Tam Otomatik Fındık Kırma Makinesi ve Uluslararası MEB Robot Yarışmasında derece alan robotlar, Vali Serdengeçti’nin dikkatini çeken projeler arasında yer aldı.

Ayrıca, Teknofest 2024’e kabul edilen Kahverengi Kokarca İle Mücadele Projesi hakkında da ayrıntılı bilgi aldı ve projelerin yenilikçi yaklaşımını takdir etti.

Vali Serdengeçti, öğrencilere ve öğretmenlere başarı dileklerini iletti.

REKLAM ALANI