Mil-Diyanet Sen, İsveç’teki provokatif eylemi kınadı

Mil-Diyanet Sen Giresun İl Başkanı Celalettin Ocak, İsveç’in başkenti Stockholm’de polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakılmasını “nefret suçu” olarak niteledi.  

Mil-Diyanet Sen, İsveç’teki provokatif eylemi kınadı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.07.2023
37
A+
A-

Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Giresun İl Başkanı Celalettin Ocak, Kurban Bayramı’nın ilk günü, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirilen saldırı eylemini lanetledi.  Mil-Diyanet Sen Giresun İl Başkanı Ocak, yayımladığı basın açıklamasında, “İsveç’te Stockholm Camisi önünde hem de polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakıldı. Kurban Bayramının birinci gününde, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan eylemi Mil-Diyanet Sen olarak lanetliyor, İsveç makamlarının cami önünde Kur’an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermelerini de şiddetle kınıyoruz. Bu provokatif eylem, Müslümanları üzmüş, İsveç hükümeti ve halkı hakkında endişeye sevketmiş, ayrıca kutsal değerlerine hakaret nedeniyle Müslümanlar İsveç’te kendilerini güvende hissedemez hale gelmişlerdir.” ifadelerine yer verdi.

Dünyanın çeşitli yerlerinde artan İslamofobik saldırılara dikkat çeken Ocak şunları kaydetti: “Mil-Diyanet Sen olarak, son zamanlarda Kur’an-ı Kerim’e karşı nefret suçu işlenen İsveç ve aynı tutumdaki ülkeleri Müslümanlara, sosyal barışa ve insanlığa düşman olan bu hasta ruhlu zihniyeti korumaktan vazgeçmeye çağırıyor, bu tür menfur olayların faillerine yönelik yaptırımların bir an evvel hayata geçirilmesini bekliyoruz.”

STOCKHOLM CAMİSİ ÖNÜNDE KUR’AN-I KERİM YAKILMASI

İsveç’in başkenti Stockholm’de Irak asıllı Salwan Momika, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yaktı.  Medbargareplatsen’de bulunan cami önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur’an-ı Kerim’i yere atıp üzerine basarak İslam’a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi.  İsveç polisi yaptığı yazılı açıklamada, Kur’an-ı Kerim’in bir nüshasını yakmayı amaçlayan gösteriye izin verdiğini duyurmuştu. Provokatif eyleme, dünya genelinden büyük tepki yağdı.

REKLAM ALANI