Miraç Kandili coşkuyla kutlandı

Miraç Kandili coşkuyla kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.02.2024
31
A+
A-

Miraç Kandili dolayısıyla Espiye ilçesine bağlı mahalle ve köy camilerinde düzenlenen programlarda eller semaya, diller duaya, gönüller Mevla’ya yöneldi.

Espiye ve Soğukpınar genelindeki camilerde programlar düzenlendi. Vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla camilere akın etti. Vatandaşlar Miraç Kandili’ni idrak etmek için namaz kılıp dua etti.

Miraç Kandili’ni idrak etmek için akşam namazında camilere gelen cemaat, namazlarını kıldıktan sonra okunan Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim tilavetini huşu içinde dinledi.

Beş vakit namazın farz kılındığı, Allah’a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesinin verildiği ve “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayetinin vahyedildiği, “İsra ve Miraç mucizesi” hadisesi olarak Kur’an’da geçen Miraç Kandilinde eller semaya, diller duaya açıldı.

Espiye İlçe Müftülüğünce Mescidi Aksa Camii’nde Miraç Kandili dolayısıyla program düzenlendi. Programda, din görevlilerince Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, salat-ü selam, ilahi ve mevlitten bahirler okundu.

Espiye Müftülüğü Cezaevi Vaizi Mustafa Çakır, Miraç Kandili Özel Programı’na katılarak gecenin önemi hakkında sohbet gerçekleştirdi. Vaiz Çakır, depremden etkilenenler, İslam alemi ve tüm insanlık için dua etti.

Vaiz Mustafa Çakır, Miraç Kandilinizi ve bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, Ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği 10 ilimizde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalan ailelerine ve aziz milletimize sabırlar diliyorum.” dedi.

Kur’an tilavetine katılanlara Espiye belediyesi ve ilçe müftülüğünce kek ve meyve suyu dağıtıldı.

(FİKRET BIYIK)

REKLAM ALANI