Müdür Güzelyazıcı, Aretias Tv’nin konuğuydu

Hüseyin Osman Akkaya’nın sahibi olduğu Aretias TV’ de Hilal Mutlu Karaibrahim’in yönettiği ‘Hilal’in Penceresi’nden programına konuk olan Giresun İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı önemli mesajlar verdi.

Müdür Güzelyazıcı, Aretias Tv’nin konuğuydu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.06.2024
39
A+
A-

Mutlu Karaibrahim’ in sorularını içtenlikle cevaplayan  Güzelyazıcı, siber suçlar, sosyal medya dolandırıcıları,  uyuşturucu satıcıları ve bağımlılık konularında detaylı bilgiler vererek şunları söyledi:” Giresun’ da fazla yaygın olmasa da uyuşturucu tacirleri halkın yanında öğrencileri de hedef alabiliyor. Biz bu konuda her türlü tedbiri alıyoruz. Zaman zaman emniyet teşkilatı olarak uyuşturucu  operasyonları  yapıyoruz. Bu anlamda Jandarma teşkilatımızla iş birliği içinde hareket ettiğimiz durumlar da  oluyor. Özellikle öğrencilerimizi bilgilendirme ve uyarma noktasında eğitimcilere ve ailelere de önemli görevler düşüyor.”

Güzelyazıcı, sosyal medya dolandırıcılığının hayli yaygınlaştığına da  işaret ederek, ” Halkımız özellikle ‘savcıyız, polisiz’ vb. diye korku veren ve para isteyen art niyetli kişilere asla inanmasınlar ve çok dikkatli olsunlar” dedi.

Konuşmasında Giresun’daki farklı asayiş ve trafik konularına da değinen Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, şöyle devam etti:” Giresun’ da genel anlamda çok fazla asayiş sorunu yaşanmadığını söyleyebilirim. Ancak ekiplerimizin yaptığı tüm kontrollere rağmen kazaların enaz yarısı alkollü araç kullanma ve direksiyon başında cep telefonu ile konuşmalardan kaynaklanıyor. Bu ihlalleri yapanlar hem kendi hayatlarını hem de başka insanların hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Can ve mal kayıpları yaşanıyor. Bu süreçte gurbetçiler, hem yaz mevsimi hem de Kurban Bayramı nedeniyle  tatile geliyorlar, gelecekler. Bu da trafik yoğunluğunun olağanüstü artması demektir. Dolayısıyla araç sürücülerimizi her yönüyle dikkatli olmaya davet ediyoruz.”

Yaz mevsiminde özellikle sahil kesiminde denizde boğulma vakaları yaşandığını da hatırlatan Müdür Güzelyazıcı, bunun nedenlerinden birinin de sığ sudan, derin suya  hareket eden ve insanı birden çeken dip akıntıları, diğer adıyla rip akıntıları olduğunu belirtti. Yüzmek için cankurtaran olan plajların ya da insanların kalabalık olduğu  bölgelerin tercih edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

REKLAM ALANI