Müftü Topcan: Vaaz ve irşat faaliyetlerimize yoğunlaşalım

Her ay farklı bir ilçede düzenlenen ilçe müftüleri toplantısı İl Müftüsü Ramazan Topcan başkanlığında Güce’de gerçekleştirildi.

Müftü Topcan: Vaaz ve irşat faaliyetlerimize yoğunlaşalım
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.03.2023
9
A+
A-

Güce ilçesinde mart ayı ilçe müftüleri toplantısı yapıldı. Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan başkanlığında düzenlenen toplantıda, müftülüklerce yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması, mevzuatla ilgili genel konuların istişare edilmesi, hizmetlerde metot ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesiyle camilerde yapılacak programlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Ramazan ayı öncesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan, ”Değerli Kardeşlerim! Malum önümüz Ramazan. Başkanlık talimatını sizlerle paylaştım. Şimdiden Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını Yüce Mevlamdan niyaz ediyorum.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2023 yılı Ramazan ayı temasının “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirlendiğini ifade eden İl Müftüsü Topcan, “Ramazan ve Dayanışma temasının alt birleşenleri ile güzelce ele alınması önem arz etmektedir.

Boş olan camilerimizi Halk Eğitimi Müdürlüklerimizden de destek alarak imkanlar dahilinde doldurmaya çalışalım, hatta idari personelimizden de bu konuda azami olarak yararlanalım.

Her camimizde cemaatimizin de uygun görüşleri alınarak kadın-erkek mukabele programlarımız olsun. Hatimle namaz kılınacak camilerimizi önceden cemaatimize duyuralım.

Depremzede kardeşlerimize yönelik il ve ilçe müftülüklerimizin yürüttüğü ayni ve nakdi yardımlarımız takdire şayan. Emeği geçen her kademedeki kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. KYK ve özel konutlarda kalan depremzede misafirlerimize yönelik hizmetlerimiz hız kesmeden devam etmelidir.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın gerçekleştirdiği faaliyetlerin önemine değinen Müftü Topcan, “Türkiye Diyanet Vakfımızın Ramazan ayında yürüteceği hizmetler önemli, ıskalanmaya gelmez. Faaliyet alanlarımızdan olan zekat hizmetleri konusu önemli. Arkadaşlarla toplantılar yaparak konu üzerine hassasiyetle çalışılması gerektiğini bir kere daha hatırlatalım. Ayrıca 6-7 Nisan 2023 tarihlerinde Merkez ve Tirebolu ilçelerimizde konu ile ilgili bilgilendirme toplantıları, ziyaretler yapılması planlanmıştır. Depremzede misafirlerimiz başta olmak üzere gençlere, engellilere, şehit ailelerimize, yetim ve öksüzlere iftar sofraları açalım. Kadınlarımıza ayrılan bölümlerin temizliğine daha çok dikkat edelim.

4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımızda Ramazan ayına özel; tekne orucu, her güne bir iyilik, sadaka zarfı, mahallenin en yaşlısına ziyaret vesaire gibi küçük etkinlikler yaptıralım.

Yetişkinlere yönelik Kur’an kurslarımızda; mukabele ve sohbet programları, ev ziyaretleri, hasta ziyaretleri, depremzede ailelere, şehit ailelerine ziyaretler vb. etkinlikler planlayalım.

Vaaz ve irşat faaliyetlerimize yoğunlaşalım, Kur’an-ı Kerim ziyafeti programları planlayalım.” diye konuştu.

Toplantıya İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Şube Müdürü İsmail Aydın ve ilçe müftüleri katıldı.

Toplantı, ilçe müftülerinin görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

REKLAM ALANI