Muhasebeciler: İş yükümüzü hafifletin, bıçak kemiğe dayandı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) üyeleri, Ankara Anıtpark’ta “Enflasyon Düzeltmesinin Geçici Vergi Dönemlerinde Yapılmaması ve Mesleki Sorunların Çözümü” temalı bir miting düzenledi.

Muhasebeciler: İş yükümüzü hafifletin, bıçak kemiğe dayandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.08.2024
9
A+
A-

Mitinge Giresun SMMM Odası Başkanı Azmi Bük, yöneticiler Sedat Kaya, Kemal Gülsevim ve Salih Bıçakçı ile 50 dolayında üye katıldı.

BÜK: “BÜYÜK SORUNLAR YAŞIYORUZ”

Giresun SMMM Odası Başkanı Azmi Bük, yaptığı açıklamada, muhasebeci ve mali müşavirlerin büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. TÜRMOB tarafından organize edilen mitinge 81 ilden binlerce meslek erbabının katıldığını söyleyen Bük, taleplerini dile getirdi.

TALEPLER VE BEKLENTİLER

Bük, enflasyon muhasebesinin 3 aylık değil, yıllık yapılmasını ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın elektronik altyapısının işler hale getirilmesini istediklerini ifade etti. İş yüklerinin sadeleştirilerek azaltılmasını ve gerçek anlamda mali tatil imkanı sağlanmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, Mesleki Arabuluculuk Statüsü verilmesi, kayıtdışı ekonomiyle mücadelede tüm beyannamelerin meslek mensuplarınca onaylanması, fahiş cezaların geri çekilmesi ve meslek mensuplarına yeşil pasaport verilmesi de talepler arasında yer aldı.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Sistem altyapılarının zorlayıcı olduğunu ve artık tahammüllerinin kalmadığını belirten Bük, elektronik altyapının acilen güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Azmi Bük, “Mesleki yükümüz çok ağır, sistem yerine biz çalışıyoruz, iş yerimiz adeta evimiz oldu. Artık bıçak kemiğe dayandı.” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

REKLAM ALANI