Öğrenciler Kültür Şenliği’nde buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı ile ortak yürütülen, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında “Kültür Şenliği” gerçekleştirildi.

Öğrenciler Kültür Şenliği’nde buluştu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.06.2024
10
A+
A-

Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii ile Aksu Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde gerçekleştirilen programlarda öğrencilere camilerin bölümleri tanıtılarak bilgi verildi.

Öğrencilere geleneksel meddah temsilinin sunulduğu şenlikte, Giresun BİLSEM öğretmenleri kimya, biyoloji alanları ve robotik kodlamayla ilgili çalışmaları sergiledi.

Programa katılan İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, ÇEDES projesi hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına katkıda bulunmak için birçok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Sarıgül, “ÇEDES projesi kapsamında, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlığın iyiliği için kullanabilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Gençlerimizin dünyayı anlama, insanın varoluş gayesini idrak etme, millet olarak bizi bir arada tutan değerlerimizi benimseme noktasında rehberliğimize ihtiyacı vardır. Geleceğimizin teminatı, yarınlara dair umudumuz olan gençlerimize dinimizi, tarihimizi, medeniyetimizi ve bizi biz yapan değerlerimizi öğretmek ortak sorumluluğumuzdur.

Bu kapsamda öğrencilerimiz için eğitici bir program hazırladık. Bu programla, onların çevreye duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak gelişmelerine destek oluyoruz.” dedi.

Program sonunda öğrencilere ikramda bulunuldu.

REKLAM ALANI