Önemli kararlar alındı

Bulancak Belediye Meclisi toplantısı yapıldı

Önemli kararlar alındı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.07.2024
12
A+
A-

Bulancak Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Necmi Sıbıç Başkanlığında yapıldı. Meclis üyelerinin eksiksiz katılımı ile yapılan toplantıda tüm gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Temmuz ayı Meclis toplantısını ilçemize hayırlı olması temennisiyle açan Belediye Başkanı Sıbıç, geçtiğimiz günlerde Kayseri’de meydana gelen olaylar ve akabinde Suriye’de bayrağımıza yapılan saldırıları kınayarak bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Ek gündem maddeleri ile toplam 26 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda tüm maddeler CHP’li ve AK Partili tüm meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilirken, komisyon maddeleri ise yine oybirliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclis Toplantısı’ nın öne çıkan Gündemin 8. maddesinde görüşülen BULPER İNŞ. SAN.ve TİC. LTD ŞTİ’nin hisselerinin tamamının ve borçsuz olarak 50 bin TL sermayeyle ve Bulancak Belediyesi’ ne hibe yoluyla devri oybirliği ile kabul edildi. Yeni şirkete 01.01.2024 tarihinden itibaren işe alınan personellerin geçirilmesi de karara eklenerek kabul edildi.

Meclis’ te gündem maddelerinden olan Tarihi Kentler Birliği ve Sağlıklı Kentler Birliklerine üyelik başvuruları görüşülerek, Tarihi Kentler Birliği asil üyeliğine Bülent Dağlı, Yedek Üyeliğine Tayfun Özgen, Sağlıklı Kentler Birliği Asil Üyeliğine Fatih Alparslan, Yedek Üyeliğine Öner Yüksel seçildiler.

EZELTERE SUYU KAMULAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ KARARI KABUL EDİLDİ.

Ezeltere Suyu Projesi İsale hattında Hacet köyünde bulunan 10 dönüm yerin kamulaştırılması için İl Özel İdaresiyle işbirliği yapılması kararı da oybirliği ile kabul edildi.

Giresun Üniversitesi tarafından, Belediyemize ait Pazarsuyu’nda bulunan Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Binası’nın iadesi ve yerine pazaryerinde bulunan daha önce Diş Hekimliği Fakültesi binası olarak yapılan binanın 24 yıllığına tahsisi isteği yapılan oylama ile oybirliği ile kabul edildi.

Tüm gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlanan meclis toplantısı sona ererken, yeni meclis toplantısının 1 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 14.00’de toplanması karara bağlandı.

 

REKLAM ALANI