Onlar dünyaya erken ‘Merhaba’ diyen bebekler

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, prematüre doğan çocuklar ve aileleri ile düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Onlar dünyaya erken ‘Merhaba’ diyen bebekler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.11.2023
101
A+
A-

Açılış konuşmasında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut ve Yenidoğan Uzmanı Dr. Safiye Elif Uzlu, 37. gebelik haftasından önce doğan bebekler yani prematüre bebekler hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Bulut ve Uzlu, konuşmalarında, prematüre bebeklerin doğdukları andan itibaren yoğun bakım ünitesine alındığını ve taburcu olana kadar süren süreçte doktorlara, hemşirelere, anne ve babalara büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladılar. Doğru tedavi, bakım, beslenme, uyku, sağlık ve gelişim takibi ile prematüre bebeklerin hayata ve aile yaşantısına daha kolay adapte olabileceklerini ifade ettiler. Her yıl Kasım ayının 17’sinde kutlanan Dünya Prematüre Günü’nün, prematüre bebeklerin farkındalığını artırmak amacıyla düzenlendiğine dikkat çekildi.

Başhekim Doç. Dr. Berkan Şahin ise etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, prematüre çocukların ailelerine, hemşirelere ve hekimlere özverili çalışmaları ve fedakarlıkları nedeniyle tebriklerini iletti.

REKLAM ALANI