“Orman Benim” Kampanyası Giresun’da Başladı

Orman Yangınlarına Karşı Toplumsal Farkındalık

“Orman Benim” Kampanyası Giresun’da Başladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.05.2024
21
A+
A-

Ülkemizde orman yangınlarını önlemek ve yangın sayısını azaltmak amacıyla “Orman Benim” kampanyası çerçevesinde eş zamanlı olarak ülke genelinde farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Giresun’da da orman yangınlarına karşı toplumsal bilinç oluşturmak için 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Kulakkaya Yaylası Alçakbel Mesire Yeri’nde geniş katılımlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, kampanya etkinliğinde yer alarak ormanların korunmasına yönelik çabaları destekledi. Konuşmasında, ormanların korunmasının ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmanın önemine vurgu yapan Vali Serdengeçti, bu tür kampanyaların toplumsal dayanışma ve ortak sorumluluk duygusuyla yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Küresel iklim değişikliği nedeniyle artan orman yangınlarına dikkat çekmek ve önleyici tedbirleri artırmak için başlatılan kampanyada, katılımcılar, ormanlık alanlarda temizlik çalışmaları yaptı. Yanıcı çalı ve alt dal budaması gibi faaliyetlerle yangın riskinin azaltılması hedeflendi. Ayrıca, orman içi ve kenarlarındaki yol bölgeleri, tarım alanları, yerleşim yerleri ve tesislerin çevresindeki yanıcı maddelerin temizlenmesi gibi önlemler alındı.

“Orman Benim” kampanyası, orman yangınlarını önlemek ve doğal yaşamı korumak adına toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek büyük bir farkındalık hareketi başlattı. Vali Serdengeçti, etkinlik sonrası kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek katılımcılara simit ikramında bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.