Osmanlı’dan Cumhuriyete Giresun…

Giresun’da Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları başladı. Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından 125. Yıl Halk Kütüphanesi’nde, “Belgelerle Osmanlı’dan Cumhuriyete Giresun” ile “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu sergi açıldı.

Osmanlı’dan Cumhuriyete Giresun…
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.10.2023
94
A+
A-

Serginin açılış kurdelesi Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, MHP Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sergilenen eserleri tek tek gezerek inceleyen Vali Serdengeçti’ye İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabı hediye edildi.

“Atatürk ve Cumhuriyet” konulu kitap sergisinde, il kütüphanesinde bulunan 100 adet kitap sergilendi. Ayrıca, “Belgelerle Osmanlıdan Cumhuriyete Giresun” sergisinde ise 1560-1939 yılları arasına ait devlet arşivlerinde yer alan 37 belge görücüye çıkarıldı. Sergi açılışları sırasında, Giresun Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılardan bir de dinleti sunuldu. Katılımcılar, bu özel etkinliklerle Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını anlamlı bir şekilde kutlama fırsatı buldular.

REKLAM ALANI