Panik yapmayın, fındığınızı ucuza satmayın!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasada alıcıların üreticiyi zor duruma düşürmeye çalıştığını belirterek, özellikle ürünlerini manavlara emanete bırakan üreticilerin panik yapmamaları gerektiğini söyledi.

Panik yapmayın, fındığınızı ucuza satmayın!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.09.2024
30
A+
A-

Fındık fiyatlarının 130 lira seviyesinden 120 liraya kadar düştüğüne dikkat çeken Karan, “Üreticinin alın teri ve emeğine göz dikenler yine sahnede” dedi.
Karan, Ordu, Samsun, Trabzon ve batı bölgelerinde fındık fiyatlarının normal seyrettiğini ancak Giresun’da düşüş yaşanmasının manidar olduğunu ifade etti. “Buradaki amaç, piyasada panik havası yaratarak emanete bırakılan fındıkları 118-120 liradan almaktır” ifadelerine yer verdi.

FINDIK REKOLTESİNDE DÜŞÜŞ VAR
Karan, hasat öncesi 650 bin ton olarak tahmin edilen rekoltenin, beklenenden 80-100 bin ton daha düşük olduğunu söyledi. Türkiye genelinde Giresun haricinde fındığın zarar gördüğünü ve kalite kaybı yaşandığını belirterek, serbest piyasa aktörlerinin bu durumu kullanarak üreticiyi zor durumda bırakmak istediğini ifade etti.

TMO ALIMLARI DEVAM EDİYOR
Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 132 lira artı randıman usulüne göre alımların sürdüğünü hatırlatarak, üreticilere ürünlerini bu kurumlara teslim etmelerini önerdi. TMO’nun ürün bedellerini 21 gün içerisinde ödediğini de vurguladı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.