Pençe Kilit Harekâtı şehitleri ve Bozkurt düşmanı Belediye Başkanı

Yayınlama: 18.01.2024
21
A+
A-

Giresun’da böyle bir belediye başkanının olmadığına şükrediyoruz!

Zaten beklenemezdi.

Çünkü Giresun, İstiklal Savaşı’nda diğer hiçbir memleketin yapmadığını başaran kahraman Giresunlularla dolu bir şehir.

Hüseyin Avni Alpaslan ve Topal Osman Ağa gibi kahraman komutanların liderlik ettiği 42 ve 47’nci gönüllü alaylarıyla tarihe adlarını altın harflerle yazdırdılar.

El Hak!

Mevzu, Manisa’nın Turgutlu ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Çetin Akın’ın, Pençe Kilit harekâtında şehit düşen kahraman askerlere Bozkurt işareti yaparak selam gönderen Turgutlu Lisesi öğrencilerini ve hocalarını siyaset yapmakla suçlamasıyla ortaya çıktı.

Ancak, Bozkurt işaretinin Türk milleti için ne ifade ettiğini bilmeyen ve anlamayan Çetin Akın, Türk milleti nezdinde yok hükmündedir artık.

Ne mi Bozkurt?

Bozkurt sembolü Türk tarihinde ve kültüründe çeşitli anlamlar taşıyan bir simgedir. Genellikle Türk mitolojisi ve geleneksel Türk kültüründe önemli bir yer tutan Bozkurt, farklı dönemlerde farklı anlamlar yüklenmiştir.

Bozkurt, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini simgeler. Türklerin tarih boyunca kendi bağımsızlıkları için verdiği mücadelede, Bozkurt sembolü önemli bir role sahiptir.

Kurtuluş Savaşı sırasında ve sonrasında Türk milletinin birlik ve mücadele ruhunu temsil etmiştir. Milli Mücadele’nin simgesi olarak kullanılmıştır.

Türkiye’de Ülkücü Hareket ile özdeşleş olabilir.

Ülkücü Hareket, Türk milliyetçiliği ve Türkçülük ideolojilerini benimseyen bir siyasi harekettir.

Bozkurt sembolü zaman içinde farklı siyasi gruplar tarafından farklı şekillerde kullanılmıştır. Bu nedenle, sembolün anlamı kişiden kişiye veya gruplardan gruplara değişebilir.

Vakıa bizim Bozkurt denilince dikkate almamız gereken yegane unsur Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal olmuştur.

Öyle ki, Adam Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birine Belediye Başkanı olmuş amma Bozkurt işaretinin ne olduğunu öğrenememiş.

Bu adamı CHP’den aday gösterenlere sitemimdir!

Derhal adaylığı iptal edilip vatan, millet, Atatürk sevgi ve bilinci ile biri oraya aday gösterilmelidir.

Vakıa…

Atatürk’ün bastırdığı para, posta pulu, CHP’nin ilk amblemi, yazdırdığı marşın adı ve Mahmut Esat Bey’e verdiği soyadıyla Bozkurt’un ne manaya geldiğini anlamayan bu zatın CHP tarafından aday gösterilmesi sadece Manisalıların meselesi değil Türk Milletinin davasıdır.

 

REKLAM ALANI