Piraziz’de silah kaçakçılığı operasyonu

Piraziz ilçesinde gerçekleştirilen büyük çaplı operasyon, silah kaçakçılığına ağır bir darbe vurdu.

Piraziz’de silah kaçakçılığı operasyonu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.04.2024
42
A+
A-

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Piraziz-Güneyköy köyünde “Silah İmal ve Ticareti” suçuna ilişkin istihbari bilgiler üzerine harekete geçildi. Giresun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bulancak JÖH Tabur Komutanlığı ve Piraziz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla yapılan operasyonda, N.Ö., A.Ö., F.Ö. ve C.Ö. isimli şahısların ev ve eklentilerinde detaylı aramalar gerçekleştirildi.

Yapılan aramalarda şok edici detaylar ortaya çıktı. Toplamda 5 adet silah imalathanesi, 1 adet el yapımı tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 4 adet av tüfeği ve 7 adet 9 mm tabanca fişeği gibi çeşitli silahlar ele geçirildi. Ayrıca, silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve araç gereç de bulundu.

Operasyon sonrasında Bulancak Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla ele geçirilen suç unsuru malzemeler muhafaza altına alındı ve adli tahkikat başlatıldı. Bu operasyon, bölgede silah kaçakçılığına yönelik kararlı bir mücadelenin devam ettiğini gösteriyor.

REKLAM ALANI