Ramazan’da Şehit ve Gazi Ailelerini yalnız bırakmıyor

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımızın aileleri ile milletimizin güvenliği ve huzuru için canlarını siper eden gazilerimize yönelik ziyaretlerine Ramazan ayında da devam ediyor.

Ramazan’da Şehit ve Gazi Ailelerini yalnız bırakmıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.03.2024
67
A+
A-

Her fırsatta şehit aileleriyle ve gazilerle bir araya gelen Vali Serdengeçti, 22 Mart Cuma günü gerçekleştirdiği ziyaretlerde de Şehit ailelerini ve Gazileri yalnız bırakmadı.

Vali Serdengeçti, ilk olarak şehadetinin sene-i devriyesinde Şehit Hava Piyade Er Mehmet Ceylan’ın Giresun Merkez Teyyaredüzü Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret ederek onlarla sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkarak, onlara devletin sıcak ve şefkatli yüzünü gösteren Vali Serdengeçti, Ceylan ailesine tekrardan sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunarak tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Ziyarette Şehit Hava Piyade Er Mehmet Ceylan ve tüm Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak dualar edildi. Ayrıca Vali Serdengeçti, Şehidimizin ailesine çeşitli hediyeler takdim etti.

Şehit Hava Piyade Er Mehmet Ceylan, 21.03.1963 tarihinde Eskişehir’de uçağa mermi yüklerken hava alığına kapılarak şehit olmuş ve ilimiz Keşap ilçesi Karabulduk köyü Orta Mahallesi Mezarlığına defnedilmişti.

Vali Serdengeçti, ziyaretle ilgili olarak “1963 senesinde vatani görevini ifa ederken şehadete eren Hv. P. Er Mehmet Ceylan’ın değerli ailesini ziyaret ettik. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için tenindeki candan vazgeçen tüm şehitlerimizin ruhu şâd, makamı alî olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Serdengeçti, Ceylan ailesini ziyaretinin ardından Gazi Polis Memuru Nurettin Ekiz’i Çıtlakkale Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Vali Serdengeçti, “2003 yılında Şırnak/Cizre’de emniyet mensubu olarak görev yaparken gazilik onuruna erişen Nurettin Ekiz’i evinde ziyaret ettik. Yüksek milli şuurla mücadele verirken bedenlerini siper eden tüm kahramanlarımıza Yüce Mevla’dan acil şifalar niyaz ediyor, aileleriyle birlikte huzurlu bir ömür diliyoruz.” cümlelerine yer verdi.

Gazimiz ve ailesi de ziyaretlerinden ötürü Vali Serdengeçti’ye teşekkürlerini iletti.

Gazi Polis Memuru Nurettin Ekiz; 28.03.2003 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde nokta görevinde iken teröristlerin saldırısı sonucu yaralanmış ve Gazi olmuştu.

Ziyaretlerde Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Köksal Tiryaki, Şube Müdürü Seda Sümer Aydın ile Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şube Başkanı Hayrettin Akgün de hazır bulundu.

REKLAM ALANI