Regaib Kandili dualarla idrak edildi  

Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi “üç aylar”ın başlangıcını simgeleyen Regaib Kandili, il genelindeki camilerde dualarla idrak edildi.  

Regaib Kandili dualarla idrak edildi  
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.01.2024
17
A+
A-

Ramazan ayının habercisi, “üç aylar”ın ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili münasebetiyle vatandaşlar camilere akın ettiler.

Giresun genelinde camileri dolduran 7’den 70’e kadın, erkek, çocuk binlerce Müslüman el açarak dua edip kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Giresun İl Müftülüğünce Hacı Miktat Camii’nde “Regaib Kandili Özel Programı” düzenlendi. Programda cemaate hitap eden Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, İnşirah Suresi’nin anlamını açıkladı.

“İSYAN VE İNKARIN NÜFUZ ETTİĞİ KALPTE FERAHLIK OLMAZ”

Her Müslüman’ın Allah’ın rızasına uygun bir ömür sürmek için titiz davranması gerektiğini vurgulayan İl Müftüsü Kılıçbay, “Kalplerin inşirah bulmasının, ağır yüklerden kurtulmanın, insanın şanını yüceltmesinin, zorlukların kolaya dönüşmesinin iki şartı vardır. Birincisi en değerli sermayemiz olan ömrümüzü beyhude tüketmemektir. İkincisi ise Allah’a rağbet etmektir. Yani Allah için çalışmaktır. Allah için koşturmaktır. Allah için yorulmaktır. İstek ve dileklerimizi, arzu ve tutkularımızı Allah’a yöneltmektir. Şan ve şöhreti, makam ve mevkii, mülk ve serveti değil, Rabbimizin rızasını amaçlamaktır. İnsanoğlunun sırtındaki ağır yüklerden kurtulup huzura kavuşmasının yegane yolu budur.” dedi.

Din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’den ayetler tilavet edip, salavatlar, mevlitten bahirler, ilahiler ve kasideler okuduğu program İl Müftüsü Kılıçbay’ın duası ile tamamlandı.

Program sonunda vatandaşlara ikramda bulunuldu.

REKLAM ALANI