Şehit ve Gazi Ailelerine konuk oldu

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımızın aileleri ile milletimizin güvenliği ve huzuru için canlarını siper eden gazilerimize yönelik ziyaretlerine devam ediyor.

Şehit ve Gazi Ailelerine konuk oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.03.2024
19
A+
A-

Her fırsatta şehit aileleriyle ve gazilerle bir araya gelen Vali Serdengeçti, 4 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdiği ziyaretlerde de Şehit ailelerini ve Gazileri yalnız bırakmadı.

Vali Serdengeçti, ilk olarak Şehit J. Uzm. Çvş. Ufuk Bingöl’ün Giresun Merkez Teyyaredüzü Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

Şehidimizin kıymetli evladıyla yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, Bingöl ailesine tekrardan sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunarak tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkarak, onlara devletin sıcak ve şefkatli yüzünü gösteren Vali Serdengeçti, Şehidimizin ailesine çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyarette Şehit J. Uzm. Çvş. Ufuk Bingöl ve tüm Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti yapılarak dualar edildi.

Şehit J. Uzm. Çvş. Ufuk Bingöl; Akçay 6.Mknz P. Tugay Komutanlığı sorumluluğunda Şırnak Gabar Dağı Bölgesi’nde bulunan BTÖ mensupları ile iş birlikçilerini etkisiz hale getirmek için icra edilen Şehit Piyade Er Bayram KARDAŞ Operasyonu kapsamında 04.04.2017 Salı günü saat 08.30 sıralarında Güneşli mevkiinde, BTÖ mensupları tarafından yerleştirildiği değerlendirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu olay yerinde şehit olmuş ve Giresun Merkez Akçalı Köyü Mezarlığı’na defnedilmişti.

Vali Serdengeçti, ziyaretle ilgili olarak “2017 yılında Gabar’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Bingöl’ün kıymetli ailesini ziyaret ettik. Bu vesileyle kahraman şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz ruhu şâd olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Serdengeçti, Bingöl ailesini ziyaretinin ardından Gazi Jandarma Uzman Çavuş Soner İncirkuş’u Teyyaredüzü Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Vali Serdengeçti, “2012 yılında Yüksekova’da aziz milletimizin nezdindeki en muteber mertebeye erişen Gazi Soner İncirkuş’u ziyaret ettik. Vatan ve bayrak sevdasını canı pahasına gösteren kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun.” cümlelerine yer verdi.

İncirkuş ailesine çeşitli hediyeler sunan Vali Serdengeçti’ye, Gazimiz de ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

Gazi Jandarma Uzman Çavuş Soner İncirkuş; 19.06.2012 tarihinde Yüksekova ilçesinde Yeşiltaş Karakoluna bölücü örgüt mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırı sonucu çıkan çatışma da sağ kolundan yaralanmış ve Gazi olmuştu.

Ziyaretlerde Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu ve Şube Müdürü Seda Sümer Aydın ile Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şube Başkanı Hayrettin Akgün de hazır bulundu.

REKLAM ALANI