Sel mağduru esnafa geçmiş olsun ziyareti

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun’da aşırı sağanak yağışların neden olduğu taşkınların ardından bölgede incelemelerde bulundu.

Sel mağduru esnafa geçmiş olsun ziyareti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.09.2023
37
A+
A-

Giresun’da 2 Eylül Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışlar, şehir merkezi ve çevresinde su birikintileri oluşturarak yaşamı olumsuz etkiledi.

Aşırı yağış sonucunda Hacısiyam Mahallesi Sazbeyi mevkisinde bulunan bazı iş yerlerinin zemin katları da sular altında kaldı. İş yerlerinin sahipleri, su baskınlarıyla başa çıkmak için gece boyunca yoğun bir çaba gösterdi. Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, bölge esnafına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Serdengeçti, bölge esnafının taleplerini ve sorunlarını dinledi.

Vali Serdengeçti, bölgedeki su baskınlarının etkilerini inceleyerek gerekli önlemleri almaya kararlı olduklarını belirtti. İncelemeler sırasında; İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer, Defterdar Mesut Akbulut, AFAD ve Giresun Belediyesi yetkilileri de hazır bulundu. Giresun’da yaşanan yoğun yağışlar sonucunda oluşan su birikintileri ve su baskınlarıyla başa çıkmak için ilgili kurumlar ve yetkililer çalışmalarını sürdürüyor.

REKLAM ALANI