Sel, Piraziz ve Yağlıdere’de etkili oldu

Karadeniz bölgesinde etkili olan sağanak yağış Giresun’un farklı ilçelerinde sel baskınlarına neden oldu. Piraziz ve Yağlıdereilçelerinde hasarlar meydana geldi.

Sel, Piraziz ve Yağlıdere’de etkili oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.07.2023
344
A+
A-

3 İŞÇİ TOPRAK ALTINDA KALDI

Yağlıdere ilçesine bağlı Üçtepeler Beldesinde sağanak yağış sonrasında KARDAĞ su dolum firmasına ait iş yerinin menfezinin çökmesi sonucu 3 işçi toprak altında kaldı. Olay yerine giden AFAD, AKUT, Giresun Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile jandarmanın müdahalesi sonucu toprak altında Ali C. ile Şenol K. kurtarıldı, Şinasi Ö.’nün ise kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

PİRAZİZ’DE SEL ETKİLİ OLDU

Ordu ve Giresun il sınırını ayıran Abdal Deresi’nin taşması sonucu ilçenin Eren Mahallesi’nde ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi.

Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu “Biz uyarıları dikkate alarak tedbirlerimizi almıştık ancak beklediğimizden daha fazla bir yağış oldu. Ordu-Giresun arasındaki Abdal Deresi taşması sonucu ilçe merkezinde su baskınları yaşandı. Herhangi bir can kaybı ve kayıp yok ancak ev ve iş yerlerinde mahsur kalanlar oldu. Onlar da ekipler tarafından botlarla kurtarıldı. İlçe merkezindeki su tahliye çalışmaları devam ediyor. Ancak bu gece için de şiddetli yağış uyarısı var. Vatandaşlarımızın zemin ve bodrum katlarında kalmaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

YAĞLIDERE

Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, “Allah beterinden korusun, çok geçmiş olsun Yağlıdere’m. Merkez, bük ve diğer 10 mahallemizde çoğu evi su, lığ bastı ve her taraftan heyalan geldi, 9 mahallemiz ile maalesef ulaşımımız yok, mezarlıklarımızda bile ağır hasar oluştu. Tüm büzler ve menfezler kapalı, mahalle yollarımız kullanılamaz halde, tesellimiz çok şükür can kaybımızın olmaması. Yarın gündüz gözüyle afetin boyutu ortaya çıkacaktır. Meteoroloji verilerine göre, daha önce görülmemiş şekilde  metrekareye 175 kg yağmur yağdı” şeklinde konuştu.

İL GENELİNDE 158 İHBAR

Giresun Valisi Enver Ünlü, “Sabah saatlerinden itibaren 112 Çağrı Merkezimize 158 ihbar yapıldı. Bunların 33’u heyelanla ilgili, 24’ü su baskını ve 39 vatandaşımızın mahsur kaldığı ihbarı geldi. Çok şükür vatandaşlarımızın hepsini sağ salim kurtardık.

İl genelinde 39 vatandaşımız binaların bodrum katında, zemin katında, iş yerlerinde veya yolda mahsur kalmıştı ve hepsi kurtarıldı. Yine 35 sel ihbarı, 4 kapalı yol ihbarı, 23 de farklı şikayetler olmak üzere toplam 158 ihbarın hepsi değerlendirilerek, gereken çalışmalar yapıldı. Şu andan itibaren vidanjörlerimizle, jandarmamızla, AFAD ve gönüllü ekiplerimizle, vatandaşlarımızla ilçe merkezinde temizleme çalışmaları yapılıyor. Hayat normale dönünceye kadar sahada olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI