Son Başvuru Tarihi 12 Temmuz 2024

Besilik Erkek Sığır Desteği Başvuruları Başladı

Son Başvuru Tarihi 12 Temmuz 2024
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.06.2024
19
A+
A-

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 yılı besilik erkek sığır desteği başvurularının 12 Haziran 2024 itibarıyla başladığını duyurdu. Başvurular, 12 Temmuz 2024 tarihine kadar kabul edilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yaş ve Kayıt: Besilik erkek sığırlar 12 aylık yaştan büyük, yurt içinde doğmuş, küpelenmiş, TÜRKVET’e kaydedilmiş ve 2023 yılı içerisinde mevzuata uygun kesimhanede kesilmiş olmalıdır.

Karkas Ağırlığı: Etçi Irk ve Melezleri için 320 kg, Kombine Irk ve Melezleri için 300 kg, Sütçü Irk ve Melezleri için 280 kg, Yerli Irk için 220 kg, Manda için 200 kg olmalıdır.

Besi Süresi: Kesimi yapılan sığırlar, kesim tarihi itibarıyla geriye dönük 90 günlük besi süresini TÜRKVET kayıtlarına göre müracaatçının işletmesinde tamamlamış olmalıdır.

Desteklenebilir Sığır Sayısı: Her yetiştirici en fazla 200 baş sığır için destek alabilir.

Mecburi Kesim ve İmha: Mecburi kesime tabi tutulan veya imha edilen sığırlar destekten yararlanamaz.

KES Kaydı: Kesim bilgileri Kırmızı Et Kayıt Sistemi (KES) veri tabanına kaydedilmiş olmalıdır.

BAŞVURU YERİ VE GEREKLİ BELGELER

Üreticiler, İl/İlçe Tarım ve Orman müdürlüklerine TCKN/VKN, işletme numarası ve adres bilgilerini içeren bir dilekçe ile başvurmalıdır. Başvuru dilekçesi ekinde şu belgeler bulunmalıdır:

Kesim ücreti faturası/alındı makbuzu/kesilecek hayvan veya karkasının alım satımına ilişkin satış belgesi

TÜRKVET’ten alınmış, il/ilçe müdürlüğü onaylı kesim raporu

DESTEK MİKTARI

2023 yılı içerisinde mevzuata uygun kesimhanelerde kesim yapmış yetiştiricilere, karkas ağırlığı kriterini sağlamak koşuluyla hayvan başına 500 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.

REKLAM ALANI