Tarihi “Otçu Göçü” Espiye Çakıl yaylasında canlandırıldı

Espiye ilçesine bağlı Çakıl Yaylası’nda düzenlenen Düzoba Birlik ve Beraberlik Etkinliği kapsamında “Otçu Göçü” etkinliğinin ilk etabı gerçekleştirildi.

Tarihi “Otçu Göçü” Espiye Çakıl yaylasında canlandırıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.07.2024
70
A+
A-

Etkinlik, tarihi Ericek Hanyanı, İntaş, Yarıoluk ve Palçık güzergâhında yapıldı. Ericek köyü sakinlerinden Gazi Ök ile tarihi taş köprüde buluşan katılımcılar, kara demlik çayı eşliğinde eski günleri andılar. Gazi Ök, geçmişte otçu göçlerinin zorlu geçtiğini, bu tarihi yerlerde dinlendiklerini ve geceyi burada geçirdiklerini anlattı. Ancak birlik ve beraberlik sayesinde zorlukların üstesinden gelindiğini vurguladı.

ANILARA YOLCULUK: “DÜZOBA” ETKİNLİĞİ

Otçu göçünün ardından planlanan “Düzoba (Ekinci Düzü) Anılara Yolculuğa Var mısınız?” etkinliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle Çakıl Yaylası Büyük Oba Camii yanında gerçekleştirildi. Etkinlik, şehit ve gazilerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, rahmetli Esma yengenin dua ses kaydını dinleyerek duygusal anlar yaşandı. Eski oyunların canlandırıldığı şenlikte, körebe, yakan top, çuval yarışı, halat çekme yarışı ve ok atışı gibi yarışmalar düzenlendi. Yöresel yemekler olan pancar çorbası, fetil, yayık ayranı ve suda patates haşlaması misafirlere ikram edildi. Özellikle çocukların eğlendiği etkinlikte anlamlı hediyeler de verildi. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik, horon oyunuyla sona erdi ve katılımcılara birlik ve beraberlik içinde anılara yolculuk yapma imkânı sağladı.

REKLAM ALANI