TFF’den bilet fiyatları ile ilgili açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerin bilet satışı ve tahsilatlarıyla ilgili açıklamada bulundu. TFF, bilet fiyatları, koltuk sayısı, ve bilet tahsilatı aşamalarında herhangi bir rol oynamadığını vurguladı.

TFF’den bilet fiyatları ile ilgili açıklama
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.11.2023
40
A+
A-

TFF tarafından yapılan açıklamada, yayımlanan haberin yanlış, araştırılmamış ve kasıtlı olarak infiale davet eden gerçek dışı ifadeler içerdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca şu detaylara yer verildi:

“Türkiye Futbol Federasyonu, statüsü, talimatları ve genelgeleri gereği müsabakaların bilet fiyatları, koltuk adedi, blok düzenlemeleri ve özellikle bilet tahsilatı gibi konularda hiçbir müdahalede bulunmaz. 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, belirli müsabakaların izlenmesi için elektronik kart ve elektronik bilet kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinin müsabakalarında 2014 yılından bu yana elektronik bilet satış sistemi uygulanmaktadır. Kulüpler, e-bilet sisteminden sorumlu firma ile yaptıkları sözleşmelere dayanarak maç biletlerinin fiyatlarını ve satış tarihlerini belirlerler. Maç sonrası, e-bilet sisteminden sorumlu firma sadece hizmet bedeli dışında kalan geliri ev sahibi kulübe aktarır. TFF, bu süreçte herhangi bir müdahalede bulunmaz. TFF, bu kasıtlı ve yanlış haberleri alıntılayarak yaymak isteyen kişilere ve kurumlara karşı hukuki haklarını saklı tutmaktadır.”

REKLAM ALANI