TGK Başkanlar kurulu Bilecik’te toplandı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 27. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Bilecik’te Gerçekleştirildi

TGK Başkanlar kurulu Bilecik’te toplandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.02.2024
37
A+
A-

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 27. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Bilecik Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde 16 – 18 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlendi. Toplantıya, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na üye 9 gazeteciler federasyonu ile bu federasyonlara bağlı 86 gazeteciler cemiyeti başkanı ve basın meslek kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantı sonrası açıklanan TGK 27. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi’nde, Türk basınının acil ihtiyacı olan ‘Gazetecilik Meslek Yasası’nın eksikliği vurgulandı. Bildirgede, günümüz koşullarına uygun olarak mesleğin düzenlenmesinin önemi üzerinde duruldu.

Ekonomik açıdan sektörde yaşanan zorluklar da gündemin önemli başlıklarından biriydi. Yüksek enflasyonun etkisiyle basın sektörünün tarihin en zor ekonomik krizlerinden birini yaşadığına dikkat çekildi. Özellikle yerel gazetelerin mücadelesi vurgulandı.

Diğer bir önemli konu ise Basın İlan Kurumu desteği ve icra iflas ilanlarıydı. Resmi ilanlar yoluyla desteklenen medya kuruluşlarının yaşadığı zorluklar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Yönetmeliklerin etkisi altında kalan internet basını da gündemin önemli maddelerinden biriydi. Yerel gazetelerin internet sitelerinin koşulları ve yaşadığı zorluklar dile getirildi.

Basın kartı sahibi gazetecilere yeşil pasaport verilmesine yönelik yapılan teklif, sektörde olumlu bir gelişme olarak karşılandı.

Toplantıda, televizyon ve radyo yayıncılığındaki sorunlar, güç odaklarına bağımlılık, basın özgürlüğü ve basında çalışma koşulları gibi konular da ele alındı. Özellikle, basın özgürlüğünü kısıtlayan yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi çağrısı yapıldı.

REKLAM ALANI