Tirebolu Belediyesi’nde işçilerin yüzü gülüyor

Tirebolu Belediyesi iştiraki olan Tirebolu Kentsel Yönetim A.Ş. ile Belediye-İş Sendikası arasında yapılan ‘Toplu İş Sözleşmesi’ düzenlenen törenle imzalandı.

Tirebolu Belediyesi’nde işçilerin yüzü gülüyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.01.2024
106
A+
A-

Tirebolu Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, belediye birim amirleri, CHP Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, CHP Tirebolu İlçe Başkanı Cemil Çalık, CHP Espiye İlçe Başkanı İbrahim Akgün, CHP Espiye Belediye Başkan Adayı Erol Karadere, belediye çalışanları ile Belediye-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe ve diğer temsilciler katıldı.

Belediye-İş Sendikası ile Tirebolu Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda varılan anlaşma, belediye çalışanları tarafından da büyük memnuniyetle karşılanırken, çalışanlar adına Sendika Başkanı Halil Yeşiltepe, Belediye Başkanı Burhan Takır ve CHP Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek açıklamalarda bulundular.

Sözlerine Belediye Başkanı Burhan Takır’a teşekkür ederek başlayan Yeşiltepe; “Öncelikle, her zaman emekten yana, işçi dostu bir duruş gösteren Tirebolu Belediye Başkanımız Sayın Burhan Takır‘a tüm üyelerimiz adına teşekkür ederim. Yapılan anlaşma sonucunda; ek ikramiyeler 30 günden 52 güne çıkarılırken, bayram yardımları, kıdem zamları ve çeşitli iyileştirmeler ile işçi maaşlarında memnuniyet verici seviyede artışlar sağlanmıştır. Daha sonraki 6’şar aylık dönemde uygulanacak artışlar; enflasyon oranına ek olarak yüzde 10 refah payı şeklinde olacaktır. Belediye çalışanı sendika üyelerimiz tarafından da sevinçle karşılanan bu anlaşmadan dolayı bizler de memnuniyet duyuyor, Belediye Başkanımız Sayın Takır’a gösterdiği yaklaşımdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TAKIR; “TÜM GİRESUN’A ÖRNEK TEŞKİL EDECEK NİTELİKTE”

Emeğin ve emekçinin hakkını her zaman gözettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Takır, “Belediye emekçisi kardeşlerimizin haklarını gözeterek yaptığımız bu anlaşmanın tüm Giresun’a örnek teşkil edecek nitelikte olduğuna inanıyorum. Çalışanlarımızın bu yöndeki memnuniyeti bizleri de mutlu etmiştir. Ülkedeki genel ekonomik sorunlara rağmen, emeğin ve emekçinin değerini bilerek her zaman çalışanlarımızın yanında olmaya gayret ettik, etmeye de devam edeceğiz. Anlaşmanın belediyemize ve personelimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katılım sağlayan CHP Giresun İl Başkanı Dr. Şenyürek, Başkan Takır’ın borç batağında devraldığı belediyeyi, ekibiyle beraber düze çıkardığını kaydederek, “Kıymetli emekçi kardeşlerimiz, hem çalışma şartlarınızı hem de ekonomik durumlarınızı iyileştirmek için Burhan Başkanımızın yoğun bir mesai harcadığının en yakın tanığı benim. Bu uğurda mücadele ederken birçok sağlık sorunlarıyla da karşılaştı. Borç batağında bir belediye devraldı, kendisinin ve ekibinin sayesinde Tirebolu Belediyesi düze çıkarıldı” şeklinde konuştu.

Ayrıca, karşılıklı memnuniyetle sonuçlanan anlaşmadan duyduğu mutluluğu bildiren Şenyürek; “Tirebolu Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesinin böyle güzel bir tabloyla sonuçlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Her yüksek enflasyon döneminde ekonomik olarak en çok zararı ne yazık ki dar gelirli vatandaşlarımız ve emekçi dostlarımız yaşamıştır. Paramız o denli değer kaybetti ki, artık cebimizdeki paranın, o hepimizin emeği ile kazandığı paramızın, bu denli değersiz hale düşmesi hepimizin canını yakıyor. Emek veriyoruz, para kazanıyoruz, cebimize koyuyoruz ama bir işe yaramadığını görüyoruz. Yaşanan bu sıkıntıların iktidarın beceriksiz yönetiminden kaynaklandığının hepimiz farkındayız. Ne yazık ki, ülkemizde son yıllarda ortaya konulan kötü ekonomi yönetimi bizi bu günlere getirmiştir. Bu vesile ile tekrardan bu zor ekonomik şartlarda emekçi kardeşlerimizin bir nebze de olsa rahat nefes almasını sağlayacak olan bu toplu iş sözleşmenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından Tirebolu Belediyesi’nde çalışan bir işçinin maaşı diğer yan haklar hariç 23 bin lira ile 30 bin lira aralığında olurken, yeni ücretler Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak.

REKLAM ALANI