Tüm Emekliler Sendikası TÜİK’e sert çıktı

Tüm Emeklilerin Sendikası Giresun Şubesi, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon oranlarına ilişkin sert eleştirilerde bulundu.

Tüm Emekliler Sendikası TÜİK’e sert çıktı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.10.2024
4
A+
A-

Sendika, yayımladığı basın açıklamasında TÜİK’in enflasyonu gerçeği yansıtmayan rakamlarla düşük gösterdiğini iddia ederek, iktidarın siyasi çıkarları doğrultusunda halkı yanılttığını vurguladı.

Açıklamada, TÜİK’in enflasyon hesaplamasında şeffaf davranmadığı ve yargı kararlarına rağmen sepet içeriğini açıklamaktan kaçındığı ifade edildi.TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının milyonlarca emekli ve çalışanı mağdur ettiği belirtilirken, “Sizin düşük gösterdiğiniz enflasyon, 16 milyonu aşkın emeklinin, 25 milyonu geçen çalışanların, milyonlarca kayıt dışı çalışan yoksulun daha az maaş almasının nedenidir” denildi.

ENFLASYON GERÇEKLERİ GİZLENİYOR

TÜİK’in açıkladığı aylık enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığı iddiasına dikkat çekilen açıklamada, ENAG’ın (Enflasyon Araştırma Grubu) değerlendirmelerine atıfta bulunularak, pazar ve market fiyatlarının bu durumu yalanladığı belirtildi. Sendika, enflasyonun TÜİK’in açıkladığı rakamlardan en az iki kat daha yüksek olduğunu savundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Süt içemeyen çocuğun, aç kalan emeklinin, parasızlık nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kalan gençlerimizin, kirasını ödeyemeyen emekçilerin, maddi imkansızlıktan dolayı parçalanan ailelerin, özetle milyonların ahı, günahı, hakkı boynunuzdadır. Gün gelir bu ağır yükün hesabı hukuk içinde sorgulanacağından kuşku yoktur.”

BİRLEŞİK MÜCADELE ÇAĞRISI

Tüm Emeklilerin Sendikası, açıklamasında tüm emekçileri, işçileri ve yoksulları birleşik mücadeleye davet etti. “Yetti artık! Susmayacağız. İtaat etmeyeceğiz. Haklarımızı alana dek mücadele etmekten geri durmayacağız” diyen sendika, önümüzdeki dönemde daha güçlü bir mücadele hattı kuracaklarını duyurdu. “Birleşe birleşe kazanacağız. Yaşasın Birleşik mücadelemiz” sözleriyle açıklamalarını sonlandıran sendika, hak arama mücadelesine devam edeceklerini vurguladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.