Turizmin lokomotifine kilit vuruldu

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve Giresun Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek yaşanabilir adası olan Giresun Adası’nın yeniden turizme kapatıldığını açıkladı.

Turizmin lokomotifine kilit vuruldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.06.2024
52
A+
A-

2015 yılında turizme açılan ve 2022-2023 sezonunda tüm zorluklara rağmen faaliyet gösteren Altın Post teknesinin artık faaliyet göstermediğini belirten Ayhan, adanın turizm hareketliliğinin sıfırlandığını söyledi.

“TURİZMİN KAPISINA KİLİT VURULDU”

Ayhan, Giresun Adası’nın 2015 yılı öncesindeki karanlık günlerine döndüğünü vurgulayarak, “Giresun’un turizminin lokomotifi olan Giresun Adası, basiretsiz ve iş bilmez yöneticiler yüzünden bugün yine yerli ve yabancı misafirlerin ziyaretine kapatılarak kaderine terk edildi” dedi.

TURİZM VE EKONOMİYE BÜYÜK DARBE

Ayhan, Giresun Adası’nın turizme kapatılmasının Giresun’un turizmine ve ekonomisine büyük bir darbe olduğunu belirtti. “Geçen yıl ada turunu sonlandırarak, gezi teknesini başka bir ile kiralamak zorunda kaldık. Adanın turizme kapatılması, ilimiz turizmine ve ekonomisine vurulmuş bir hançerdir. Bu karar, Giresun’a ihanettir” şeklinde konuştu.

“TELEFONLARIMIZI KAPATMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

Ayhan, tur operatörlerinin Giresun’u gezi programlarından çıkardığını belirterek, “Ada için aylık 50-60 tur otobüsü bu yıl Giresun’a uğramayacak. Tur operatörleri sürekli arıyor, adaya tekne turu olup olmadığını soruyor. Adaya tur düzenlenmediğini söyleyememek için zaman zaman telefonlarımızı kapatmak zorunda kalıyoruz” dedi.

YENİ VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRI

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Ayhan, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ve Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’ye çağrıda bulunarak, “Giresun Adası’na profesyonel anlamda tekne turu düzenlenmeli. Bu konuda valimizin ve belediye başkanımızın somut adımlar atmasını ve adanın yeniden turizme açılmasını bekliyoruz” dedi.

Ayhan, Giresun turizminin önüne engel koyanları vicdanlarıyla baş başa bıraktıklarını ifade ederek, Giresun’un ve Giresun ekonomisinin bu durumdan büyük zarar gördüğünü belirtti.

REKLAM ALANI