Türkiye Kamu-Sen’den Giresun’da tepki

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda sendika ayrımcılığı ve mobbing uygulandığı ileri sürüldü

Türkiye Kamu-Sen’den Giresun’da tepki
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.09.2024
2
A+
A-

Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilciliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda yaşanan sendika ayrımcılığı, mobbing ve liyakatsiz atamalara karşı sert bir basın açıklaması yaptı. Sendika, bakanlıkta belirli bir sendikanın egemen olduğunu ve diğer sendika üyelerinin baskı altında tutulduğunu iddia etti.

“LİYAKATSİZ ATAMALAR VE PARALLEL YAPILANMA”

Basın açıklamasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda amir pozisyonundaki birçok kişinin belirli bir sendikanın üyesi olduğu ve bu durumun liyakatsiz atamalara yol açtığı belirtildi. Giresun’daki bir İl Müdürü’nün de sendika koruması altında olduğu ve çalışanlara baskı uyguladığı ileri sürüldü.

ÇALIŞMA BARIŞI VE KALİTELİ HİZMET SORUNU

Sendika temsilcileri, “Bu durumda Gençlik ve Spor Teşkilatlarında çalışma barışından, kaliteli bir kamu hizmetinden bahsedilebilir mi?” diyerek bakanlığı bu duruma karşı duyarsız kalmakla suçladı. Türkiye Kamu-Sen, bu sorunun çözümü için yeni bir kamu personel rejimi önerisinde bulundu.

LİYAKAT VE DEVLETE SADAKAT VURGUSU

Sendika, çözüm olarak liyakat, devlete sadakat, statü hukuku ve uygun maaşların esas alındığı bir kamu personel rejiminin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.