Uçuşların 50 gün kapatılmasına tepkiler büyüyor

Turizm Derneği: “Bakım-onarım çalışması havalimanı kapatılmadan yapılmalı” dedi.

Uçuşların 50 gün kapatılmasına tepkiler büyüyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.08.2024
52
A+
A-

Ordu-Giresun Havalimanı’nın 50 gün süreyle bakım-onarım çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatılacağı duyurusu, bölgedeki tepkileri artırmaya devam ediyor. Bu karara son olarak Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği de sert bir şekilde tepki gösterdi. Dernek Başkanı Nazif Uğur Karaibrahimoğlu, havalimanının kapatılmadan bakım-onarım çalışmalarının yapılması gerektiğini savundu.

“EYLÜL AYINDA UZUN SÜRELİ KAPATMAK MAĞDURİYETE YOL AÇAR”

Karaibrahimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı’nın kapatılmasının vatandaşları zor durumda bırakacağını belirtti. “Ordu-Giresun Havalimanı’ndan geçen ay 629 uçuş gerçekleşti ve 110 bini aşkın kişi bu havalimanını kullandı. Şimdi bu kadar uzun süreyle uçuş olmaması vatandaşların mağduriyetine yol açacak. Eylül ayı fındık sezonu, eğitim dönemi başlıyor. Havalimanının yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda en çok kullanıldığı ay neden seçildi?” diye sordu.

“TURİZME VE EKONOMİYE OLUMSUZ ETKİLERİ OLACAK”

Karaibrahimoğlu, havalimanının kapatılmasının Ordu ve Giresun illerinin turizmine ve iş yaşamına da olumsuz etkileri olacağını belirterek, “Ekonomimiz zarar görecek. Eğer pistte 50 günlük bir onarım gerektirecek kadar sorun varsa neden kullanılmaya devam ediliyor? Teknik olarak sakıncalı değil mi, tehlike arz etmiyor mu?” dedi.

“BAŞKA NİYETLER Mİ VAR?”

Dernek Başkanı Karaibrahimoğlu, Trabzon ve Çarşamba havaalanlarında da bakım-onarım yapıldığını ancak hiçbir zaman uçuşlara kapatılmadığını hatırlattı ve şunları ekledi: “Bizim havalimanımızda neden aynı uygulama yapılmıyor? Bakım-onarım bahane mi? Başka niyetler mi var, bilmek istiyoruz.”

“SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ”

Karaibrahimoğlu, her iki ilin milletvekillerine, valilerine, belediye başkanlarına, STK’lara, odalara, borsalara ve siyasi partilere çağrıda bulunarak, “Sayın Ulaştırma Bakanı’na bu konu detaylarıyla arz edilmeli. Vatandaşlarımız da duyarlı olmalı. Eğer bu karardan dönülmezse, sessiz kalmayacağız, dernek olarak kampanya başlatacağız,” dedi.

REKLAM ALANI