Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli etkinliklerle kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli etkinliklerle kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.04.2024
28
A+
A-

Giresun Valiliği’nin önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, gün boyu süren çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kutlamalar sabah saat 09.30’da Giresun Valiliği önünde başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 23 Nisan için gönderdiği kutlama mesajı okundu. Ardından Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın önemini vurguladı. Vali Serdengeçti, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yıl dönümüne kavuşmanın onurunu yaşıyoruz. 23 Nisan, milletimizin egemenliği elinde tuttuğu önemli bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Valilik önünde başlayan resmi törenin ardından, kutlamalar Giresun genelindeki okullarda çeşitli etkinliklerle sürdü. Halk oyunları gösterileri, şiir dinletileri, ront gösterileri ve birçok farklı etkinlik, öğrenci ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerin sergilediği performanslar, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ayrıca, Giresun genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kutlama programına Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Milletvekili Ali Temür ve diğer il protokolü katıldı. Vali Serdengeçti ve diğer yetkililer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türkiye’deki ve dünyadaki tüm çocuklar için önemine dikkat çekti. Vali, konuşmasında, “23 Nisan, çocuklarımızın günü olduğu kadar demokrasinin ve milli egemenliğin de sembolüdür. Bu günün çocuklara armağan edilmesi, onlara verilen önemin bir göstergesidir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yalnızca Türkiye’de değil, dünya çapında da kutlanan bir gündür. Giresun’daki kutlamalar, bu yıl da renkli ve coşkulu etkinliklerle gerçekleşti. Giresun Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen çeşitli yarışmalar ve şenlikler, gün boyunca devam etti. Kutlama programının sonunda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Giresun’da kutlamalar, çocukların bayram coşkusuyla dolu dolu geçti. 23 Nisan’ın ruhu, barış, sevgi ve kardeşlik gibi yüce değerlerin yoğun bir şekilde yaşanmasını sağladı. Çocuklar için özel bir gün olan 23 Nisan’da, Giresun’da yapılan etkinlikler, hem çocukları hem de katılımcıları mutlu etti.

TEMSİLİ VALİ GÖREVDE

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Yeşilgiresun İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Emir Haktan Özdemir’e devretti. Bu anlamlı devir teslim, 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşti ve Giresun’da 23 Nisan coşkusu yaşandı.

Vali Serdengeçti’nin makamında düzenlenen buluşmada, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Yeşilgiresun İlkokulu Müdürü Yusuf Durhan, Müdür Yardımcısı Burcu Tomak, Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Arzu Pusti Tomakin, öğrenciler Emir Haktan Özdemir ve Zeynep Erva Aras da hazır bulundu. Vali Serdengeçti, öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirerek, onların gelecek hayallerini sordu. Emir Haktan Özdemir’in doktor, Zeynep Erva Aras’ın hâkim olmak istediğini öğrenen Vali Serdengeçti, çocukların bu hedeflerine ulaşmaları için gereken desteği sağlamak gerektiğini vurguladı.

Daha sonra, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, makamını temsili olarak Emir Haktan Özdemir’e devretti. Temsili Vali Emir Haktan Özdemir, bu görevi devraldıktan sonra, ilk olarak şehrin eski ismi “Kerasus”un anlamına dikkat çekerek, Giresun’da kiraz bahçesi oluşturulması için Tarım ve Orman İl Müdürü ile görüştü. Ardından, kendi okulunun sportif faaliyetleri konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürü ile iletişime geçerek çeşitli taleplerde bulundu.

Vali Serdengeçti, Emir Haktan Özdemir’in bu temsili görevini başarıyla yerine getirdiğini belirterek, çocuklarımıza güvendiğini ve onların geleceğe dair büyük hedeflerinin olduğuna inandığını söyledi. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Temsili Vali Emir Haktan Özdemir, görevini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra, Vali Serdengeçti, çocukların eğitim süreçlerinde sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda iyi ve erdemli insanlar olarak yetiştirilmelerine de önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Bu anlamlı devir teslim, 23 Nisan’ın coşkuyla kutlanmasına vesile oldu ve geleceğimizin teminatı olan çocukların hayallerine olan inancı güçlendirdi.

BAŞKAN KÖSE KOLTUĞU DEVRETTİ

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bayramın anlamını pekiştirmek ve çocuklara olan değeri vurgulamak için koltuğunu bir çocuğa devretti.

Koltuğa oturan Abacıbükü İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencisi Berra Yurt, bir süre belediye başkanının rolünü üstlenerek belediyenin yönetiminde söz sahibi oldu.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Fazıl Hıdımoğlu’nu arayan çocuk başkan Berra Yurt talimatlar vererek: “Öğrencilerin ve ailelerin şehrimizde gidebilecekleri piknik alanları düzenlenmesini istiyorum. Ayrıca, okulumuz Abacıbükü İlköğretim Okulu’nun bahçesine bank, çardak ve okulumuzun önüne de yaya geçidi çizgisi yapılmasını talep ediyorum.” dedi.

Berra Yurt, ayrıca Giresunlu tüm öğrencileri 23 Nisan günü Debboy mevkiinden başlayıp Atatürk Meydanı’nda sona erecek olan 23 Nisan yürüyüşüne davet etti.

Öğrenciler Berra Yurt ve İbrahim Yahya Durmuş Belediye Başkanı Fuat Köse’ye çiçek verirken, Başkan Köse’de kendilerine satranç oyunu takımı hediye etti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.