Üreticiyi mağdur eden randıman hesabı yeniden düzenlendi

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan’ın, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) yaptığı “Bu randıman hesabı üreticiyi mağdur edecek, düzenleme yapılmalı” çağrısı karşılık buldu.

Üreticiyi mağdur eden randıman hesabı yeniden düzenlendi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.08.2024
45
A+
A-

Başkan Karan, yapılan düzenlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BAŞKAN KARAN’IN AÇIKLAMASI

Başkan Karan, “Çağrımıza kulak vererek, fındık alımlarında randıman hesaplamasını 1.32’den 2.64 oranına çıkartan Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerine üreticilerimiz adına teşekkür ediyoruz,” dedi. Karan, yapılan düzeltme sonrası TMO’nun, randıman farkını üreticilere kuruşu kuruşuna vereceğini belirtti.

“MÜCADELEMİZİN SONUCU”

“Bu mücadelemiz ve yoğun çabalarımız sonucunda 1 randımanın reel değeri olan (eksi-artı) 2,60 TL’ye çıkarılmasını sağladık. Üreticimiz için verdiğimiz bu yoğun mücadelede bize yardımını esirgemeyen, hassasiyet göstererek bu problemin çözümünde var gücüyle yanımızda olan, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’a ve TMO Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal’a, fındık üreticilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

RANDIMAN HESAPLAMASINDAKİ DÜZENLEMENİN ÖNEMİ

Bu düzenleme, fındık üreticilerinin haklarını koruyarak adil bir randıman hesaplaması sağlamayı hedefliyor. Üreticilerin mağduriyetini önleyen bu adım, sektörün daha sürdürülebilir ve güvenilir bir şekilde ilerlemesine katkıda bulunacak.

REKLAM ALANI