Vali: Muhtarlarımız, bizim için çok değerlidir

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Görele ilçesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali: Muhtarlarımız, bizim için çok değerlidir
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.11.2023
38
A+
A-

Vali Serdengeçti, ilçe ziyaretleri kapsamında 2 Kasım Perşembe günü gerçekleştirdiği ziyarette, ilçenin önemli kamu kurumlarını ziyaret ederek muhtarlarla bir araya geldi.

Sayın Valimizi, Hükümet Konağı önünde Görele Kaymakamı Cüneyt Caner ve ilçe protokolü başta olmak üzere yöresel kıyafetli Göreleli çocuklar karşıladı.

Ziyaretin ilk durağı Görele Kaymakamlığı oldu. Sayın Valimiz, Görele Kaymakamı Cüneyt Caner ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Görele Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Serdengeçti, Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu ve 27.Dönem Giresun Milletvekili Cemal Öztürk olmak üzere ilçenin önde gelenleri tarafından karşılandı.

Vali Serdengeçti, Başkan Süleymanoğlu’na görevinde başarılar diledi. Başkan Süleymanoğlu da Vali Serdengeçti’ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çeşitli hediyeler sundu.

Belediye Başkanlığı ziyareti sırasında Bölgesel Amatör Ligi ekiplerinden Görelespor Kulüp Başkanı Hasan Hasbaş ve futbolcuları ile Görele Belediyesi Kadınlar Hentbol Spor Kulübü Başkanı Cihan Somuncu ve oyuncuları tarafından Sayın Valimize, üzerinde isminin yazılı olduğu 28 numaralı Görelespor formaları hediye edildi.

Vali Serdengeçti, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından “Kemençe’nin doğduğu topraklardayız…

Kaymakamlığımızı ve Belediyemizi ziyaret ederek ilçe genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldık.” paylaşımında bulundu.

Ziyaretin sonunda Giresun Valisi, Görele ilçesindeki kamu kurumlarının yetkililerine ve personeline çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, ilçenin gelişimi ve refahı için iş birliği ve dayanışma çağrısı yaptı.

Vali Serdengeçti, ziyaretlerin ardından Görele ilçesindeki esnafları ziyaret ederek yerel işletmelere ve esnafa olan desteğini gösterdi. Şehir meydanında vatandaşlarla da buluşan Vali Serdengeçti, onlarla oturup çay içti ve samimi sohbetler gerçekleştirdi.

Vali Serdengeçti, bu anlamlı ziyaret sırasında vatandaşlara kulak verdi, sorunlarını dinledi ve onların günlük yaşamlarına katkıda bulunmak için ne gibi çözümler üretilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Giresun Valisi, son olarak Görele ilçesinde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarıyla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Görele Belediyesi Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda saat 15:00’te gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı’na; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Görele Kaymakamı Cüneyt Caner, Görele Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutan Vekili J. Albay Feridun Karakaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tolga Erener, İdare ve Denetim İl Müdürü Hayriye Sağlam, ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Serdengeçti, “Görele’mizin çok saygıdeğer muhtarları, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Uzun zamandır arzuladığım Görele ilçemize, Sayın Kaymakamımıza ve Görele Belediye Başkanımıza ziyaret gerçekleştirmekten mutluluk duyuyorum. Ayrıca son dönemlerde diğer ilçelerde muhtarlarımızla yaptığımız görüşmeler gibi muhtarlarımızın sorunlarını dinlemek ve çözüm için elimizden geleni yapmak amacıyla Görele’deki muhtarlarımızı da ziyaret etmeyi arzuladım. Muhtarlarımız, bizim için çok değerlidir. Onlar, vatandaşlarımızın sesi ve temsilcileridir. Bu nedenle muhtarlarımızla düzenli toplantılarda buluşmak ve onların görüşlerini dinlemek önemlidir.

Muhtarlarımıza toplantılarda hep aynı kelimeleri ifade ediyorum. Muhtarlar bizim vatandaş açısından gören gözlerimiz, dokunan ellerimiz, işiten kulaklarımız ve vatandaşlarımızın esenliği, refahı ve huzuru için gönül köprülerimizdir.

Birçok muhtarlıkla ilgili uygulamalara tanık oldum. Muhtarlarımızın hem özlük sorunları hem de vatandaşlarla kurdukları ilişkiler konusunda önemli ilerlemeler kaydedildi. Ancak hala yapmamız gereken birçok şey var.

Görele, sadece Giresun için değil, Karadeniz bölgesi için de önemli bir merkezdir. Tarihi zenginliği, üretkenliği ve huzuruyla bilinir. Aynı zamanda Görele halkı, milletlerine ve devletlerine büyük bir sadakatle bağlıdır. Görele, toplamda 62 köyü ve 21 mahallesiyle büyük bir ilçedir. Muhtar sayısı oldukça fazladır, bu da bir güç kaynağıdır.

Ancak, coğrafi zorluklar, özellikle yol ağı konusundaki eksiklikler Görele’nin karşılaştığı sorunlardır. Özel İdare olarak, yol düzenlemeleri, içme suyu iyileştirmeleri ve altyapı hizmetlerine odaklanarak bu sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.

Ülkemizi etkileyen afetlerle de mücadele ediyoruz. Son dönemde yaşanan afetler, kaynaklarımızı ciddi şekilde oraya aktardı. Ancak ülkemiz, bu tür zorluklarla başa çıkabilen güçlü bir devlettir.

Bizler, Görele’nin sorunlarını çözmek ve sizlerle iletişim halinde olmak için buradayız. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve ben, gece gündüz, 7/24 saat huzur ve esenlik için çalışıyoruz. İl protokolünden gelen tüm temsilciler de buradayız ve hepsi sizlere hizmet etmek için buradalar.

Muhtarlarımızın sorunlarını ve görüşlerini dinlemek için bu platformu oluşturduk. Lütfen sorunlarınızı ve önerilerinizi paylaşın, biz de notlar alarak çözüm için çalışacağız.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, sözü şimdi size bırakmak istiyorum. Muhtarlarımız, görüşlerinizi rahatça ifade edebilirsiniz.” sözlerini kullandı.

Akabinde muhtarlar tarafından kendisine aktarılan yol, sağlık, telekomünikasyon ve su başta olmak üzere sorun ve taleplerin takipçisi olacağını belirten Vali Serdengeçti, ilgili birim amirlerine de bu yönde talimatlar verdi.

Muhtarların talep ve önerilerinin ardından yapılan genel değerlendirme ile toplantı sona erdi.

Vali Serdengeçti, toplantı sonrasında “Yerel yönetimlerimizin yapı taşı kıymetli muhtarlarımızla bir araya geldik. Ulaşımdan sağlığa, telekomünikasyondan tarıma kadar birçok alanda sorun ve talepleri dinledik. Cenab-ı Hak omuz omuza nice güzel hizmetlere vesile olmamızı nasip eylesin.” paylaşımına yer verdi.

REKLAM ALANI