Vali Serdengeçti başkanlığında geniş kapsamlı toplantı gerçekleşti

Giresun Valiliği, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde il genelinde alınacak güvenlik ve düzenleme tedbirlerini ele almak üzere önemli bir toplantı düzenledi.

Vali Serdengeçti başkanlığında geniş kapsamlı toplantı gerçekleşti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.06.2024
16
A+
A-

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin başkanlığında yapılan toplantıya, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer ve Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral katıldı. Toplantıda, bayram süresince huzur ve güven ortamının sağlanması için alınacak tedbirler detaylı bir şekilde ele alındı.

Vali Serdengeçti, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “İlimizde Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmek için geniş kapsamlı önlemler aldık. Tüm vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını ve tedbirlere uymalarını rica ediyorum.” dedi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN HAZIRLIKLARI

Bayram boyunca il genelinde 225 polis ve jandarma ekibinin görev alacağı belirtilirken, 2 bin 950 kolluk kuvvetinin de sürekli olarak görev yapacağı açıklandı. Sahil Güvenlik unsurları ise 73 Bot Komutanlığı’na bağlı 3 yüzer unsur ve 45 personel ile sahada olacak.

SAĞLIK VE DİĞER HİZMETLER

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bayram süresince yeterli sayıda sağlık personelinin görevlendirileceği ve acil sağlık hizmetlerinin eksiksiz sunulacağı ifade edildi. Ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aktif olarak çalışacağı ve vatandaşlara gereken tüm bilgilendirmenin sağlanacağı vurgulandı.

KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİNDE DENETİMLER

Toplantıda ayrıca, kurban satış ve kesim yerlerinde hijyen denetimlerinin sıklaştırılacağı ve sosyal hizmet kurumlarında yapılacak ziyaretler için gerekli düzenlemelerin yapılacağı belirtildi. İlgili kurumlar arasında iş birliği sağlanarak, alınan tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanacağı da ifade edildi.

Vali Serdengeçti, bayram sürecinde tüm sürücülerden dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına uymalarını isteyerek, “Bayram sevinci yerini acılara bırakmasın.” dedi.

REKLAM ALANI