Vali Serdengeçti, Ulu Çınarlarımızı ziyaret etti

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Yaşlılara Saygı Haftası’nı anlamlandırmak ve yaşlı bireylere olan saygıyı vurgulamak adına 19 Mart Salı günü önemli ziyaretlerde bulundu.

Vali Serdengeçti, Ulu Çınarlarımızı ziyaret etti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.03.2024
25
A+
A-

Haftanın manevi değerine uygun olarak gerçekleştirilen bu ziyaretler, yaşlılarımıza gösterilen saygının ve hürmetin altını çizdi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Giresun Merkez Hacısiyam Mahallesi’nde yaşayan, nüfus kayıtlarına göre Giresun’un en yaşlı bireylerinden biri olan 104 yaşındaki Naime Kahyaoğlu’nu ikametinde ziyaret ederek elini öpüp, hayır duasını aldı.

Vali Serdengeçti, ziyaretle ilgili olarak “Geçmişin bilgelik hazinesine sahip, 104 yaşındaki çınarımız Naime Teyzemizi ziyaret ederek hayır duasını aldık, eski günleri yâd ettik.

Cenab-ı Hak sağlıklı ve huzurlu bir ömür nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Her fırsatta şehit aileleriyle ve gazilerle bir araya gelen Vali Serdengeçti, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerde de Şehit ailelerini ve Gazileri yalnız bırakmadı.

Vali Serdengeçti, Kahyaoğlu ailesini ziyaretinin ardından aynı mahallede ikamet eden ülkemizin kahramanlarından 69 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Mustafa Karabaş’ı evinde ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Vali Serdengeçti, milletimizin güvenliği ve huzuru için canlarını siper eden Gazilerimizin ve kıymetli büyüklerimizin toplum içinde her zaman özel bir yerinin olduğunu vurguladı.

Vali Serdengeçti, ziyaret sonrası “Kıbrıs Gazimiz Mustafa Karabaş’ı ziyaret ettik, askerlik anılarıyla dolu sıcak bir sohbeti paylaştık. Kıymetli gazimize ailesiyle birlikte esenlikler diliyorum.” paylaşımında bulundu.

Vali Serdengeçti, son olarak Şehit Jandarma Onbaşı Zafer Konak’ın Giresun Merkez Gemilerçekeği Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

Geçmişimiz ve geleceğimiz arasında köprü kuran, birikim ve deneyimleriyle her zaman bize yol gösteren, başımızın tacı büyüklerimizden Şehidimizin 72 yaşındaki kıymetli annesi Gülsüm Konak ve 74 yaşındaki değerli babası Bayram Konak ile yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, Konak ailesine tekrardan sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunarak tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkarak, onlara devletin sıcak ve şefkatli yüzünü gösteren Vali Serdengeçti, Şehidimizin kıymetli ailesinin tecrübelerini ve yaşam deneyimlerini dinledi.

Ziyarette Şehit Jandarma Onbaşı Zafer Konak ve tüm Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak dualar edildi.

Şehit Jandarma Onbaşı Zafer Konak; 03.06.2005 tarihinde Elâzığ ilinin Arucak-Palu karayolu üzerinde askeri aracın bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan mayına temas etmesi sonucu kurtarılamayarak şehit olmuş ve Giresun Merkez Pınarçukuru Köyü Mezarlığı’na defnedilmişti.

Vali Serdengeçti, ziyaretle ilgili olarak “2005 yılında Elâzığ’da vatani görevini yaparken BTÖ mensuplarının saldırısında şehadete eren Jandarma Onbaşı Zafer Konak’ın muhterem anne ve babasını ziyaret ettik.

Yüce Mevla tüm büyüklerimize hak ettikleri hürmeti gösterebilmeyi, dualarını alabilmeyi nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerde Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu, İl Müdür Yardımcısı Köksal Tiryaki, Şube Müdürü Seda Sümer Aydın ile Sosyal Çalışmacı Tuba Bektaş da hazır bulundu.

Ziyaretler, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

REKLAM ALANI