Vali ve Eşi, 4. Amber Çay Hasat Şenliği’ne katıldı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ve eşi Belkıs Edige Serdengeçti, 4. Amber Çay Hasat Şenliği’ne katıldı.

Vali ve Eşi, 4. Amber Çay Hasat Şenliği’ne katıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.05.2024
30
A+
A-

Giresun’un Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali kapsamında 26 Mayıs Pazar günü Eynesil ilçesi Ören beldesinde gerçekleştirilen 4. Amber Çay Hasat Şenliği, coşkulu etkinliklerle devam etti.

Vali Serdengeçti ve eşi Hanımefendi’nin katılımıyla renklenen şenlik, bölgenin geleneksel çay kültürünü ve üretim sürecini tanıtmayı amaçladı.

Valiliğimiz başta olmak üzere Giresun Belediyesi, Giresun Üniversitesi, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret Borsası ile Giresunlu iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan Giresun Turizm Platformu tarafından düzenlenen festival, bölgenin ekonomik ve kültürel değerlerini ön plana çıkardı.

Şenlik kapsamında, kemençe eşliğinde geleneksel yöntemlerle çay toplanması etkinliği büyük ilgi gördü.

Çay toplama etkinliğinde, Vali Serdengeçti ve eşi Hanımefendi, yılın ilk yaş çay hasadını gerçekleştirdi. Yemyeşil çay filizlerini özenle toplayan Vali Serdengeçti ve eşi Hanımefendi, bölgedeki çay üreticileriyle bir araya gelerek onlara bol ve bereketli bir sezon diledi.

Vali Serdengeçti, yaptığı konuşmada çay üretiminin bölge ekonomisi için önemine değinerek, “Çay, Karadeniz’in yeşil altınıdır. Üreticilerimizin emekleriyle sofralarımıza gelen çayın her aşamasında büyük bir özen ve titizlik bulunmaktadır.

Eşim Belkıs Hanım ile birlikte 4. Amber Çay Hasat Şenliği programında yılın ilk yaş çay hasadına katılarak yemyeşil filizleri topladık. Tüm çay üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikler arasında yer alan kuzine ateşinde çay demleme etkinliği de dikkat çekti. Doğru çay demleme yöntemlerinin anlatıldığı bu etkinlikte, katılımcılara en lezzetli çayın nasıl demlenmesi gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Kuzine ateşinde demlenen çayın ikram edildiği etkinlikte, katılımcılar geleneksel Karadeniz çayının tadını çıkarma fırsatı buldu.

4.Amber Çay Hasat Şenliği’ne Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti ve eşi Belkıs Edige Serdengeçti Hanımefendi başta olmak üzere Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas ve Ertuğrul Gazi Konal, Eynesil Kaymakamı Erkut Pamuk, Eynesil Belediye Başkanı Barış Güdük, Ören Belediye Başkanı Soner Erkan ile il ve ilçe protokolü, davetliler, çay üreticileri ve vatandaşlarımız katıldı.

REKLAM ALANI