Yanık Ahilik haftasını kutladı

Espiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Salih Yanık, Ahilik Haftasını Kutladı.

Yanık Ahilik haftasını kutladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.09.2023
18
A+
A-

Esnaf Odası Başkanı Salih Yanık,” Ülkemizin kilit taşı birlik ve beraberliğimizin çimento olan selam ve hürmetlerimi sunuyorum.

Evimizden dışarı adım attığımızda karşımıza bakkal, manav, Berber, terzi, kasap, nalbur, çaycı, hırdavatçı, fırıncı, lokantacı, ayakkabıcı tamircisi sobacı, şoför ve Tamirci olarak çıkan tüm esnaf ve sanatkâr kardeşlerime saygı ve sevgilerimi arz ediyorum” dedi.

Ahilik teşkilatı 13.yüzyılda Ahi Evren tarafından temelleri atılan ve iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi değerler üzerinden yüzümüzü ağartan başımızı dik kılan bir medeniyet projesi olduğunu ifade eden Yanık, “Ahilik bilginiz hikmetle ticaretin ahlakla buluşmasıdır. Ahilikte hamd vardır, şükür vardır, kanaat vardır.

Ahilik sadece ticari bir meşguliyet değildir. Manevi değerlerimizin gele eklerimizin kültürümüzün muhafızıdır. Toplumsal dokunun sosyal dayanışma ve adaletin teminatıdır. En önemlisi de esnafımızın güvenilirliğini dürüstlüğün emin olma simgesidir. Bu duygularla başta esnaf ve sanatkâr kardeşlerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik haftasını kutluyor bol kazançlı işler diliyorum” dedi.

(FİKRET BIYIK)

REKLAM ALANI