Yasa Taslağına Karşı Meydanlarda Ses Yükseldi

Giresunlu Kadınlardan 9. Yargı Paketi’ne Büyük Tepki: “Haklarımıza Dokunmayın!”

Yasa Taslağına Karşı Meydanlarda Ses Yükseldi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.06.2024
23
A+
A-

Giresun Kadın Platformu bileşenleri, 9’uncu Yargı Paketi’nin geri çekilmesi talebiyle Atatürk Meydanında bir araya geldi. EŞİK’in (Eşitlik İçin Kadın Platformu) çağrısı üzerine ülke genelinde gerçekleştirilen eylemlere katılan Giresunlu kadınlar, yasa taslağının geri çekilmesi için oturma eylemi gerçekleştirdi.

“KADINA VE ÇOCUĞA ŞİDDET TIRMANDI”

Platform üyeleri, yasa teklifinin kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti artıracağını belirterek, “Hepimiz hemcinslerimizin her gün en az üçünün öldürüldüğünü, kadına karşı şiddetin arttığını biliyoruz. Aileyi koruma masallarına artık inanmıyoruz, çünkü mevcut yasaları bile uygulamayanlar kimseyi koruyamazlar” dedi.

“BU YASA KADIN CİNAYETLERİNİ ARTIRIYOR”

Açıklamada, yeni yargı paketinin kadın cinayetlerini artıracağına dikkat çekildi. “Kadınların yaşam hakkı dahil kazanılmış haklarımızla oynamaktan vazgeçin. Etki ajanlığı gibi yeni suçlar icat ediliyor ve baskı koşulları derinleştiriliyor” ifadeleri kullanıldı.

“TORBA YASALARINIZA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Kadınlar, iktidarın torba yasalarla haklarını gasp etmeye çalıştığını belirterek, “Her hakkımızı mücadele ile kazandık. Laiklik ve eşitlik karşıtı torba yasalarınıza asla boyun eğmeyeceğiz. Hukuksuzluğunuzu kılıflayarak demokrasi ve insan haklarını yok etme girişimlerinden vazgeçin ve 9’uncu yargı paketini geri çekin” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Giresun Kadın Platformu’nun düzenlediği eylemde, kadınlar haklarına sahip çıkacaklarını ve bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini bir kez daha vurguladı.

REKLAM ALANI