Zeytinlik Konağı hakkında bilgi aldı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç Dr. Kemal Şamlıoğlu, beraberindeki genel müdürler ile Zeytinlik Konağında incelemelerde bulundu.

Zeytinlik Konağı hakkında bilgi aldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.01.2024
33
A+
A-

Zeytinlik Konağının fiziki mekânlarını gezerek yerinde inceleme ve gözlemlerde bulunan Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şamlıoğlu, burada görev yapan usta öğreticiler ve öğrencilerle de kısa sohbetler yaptı, çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Şamlıoğlu, okul ve kurumların çalışmalarında ortaya çıkardıkları ürün ve hizmetlere dair patent başvuruları ve markalaşma sürecinin önemine vurgu yaptı. Bu tarihi mekânın eğitim öğretime kazandırılmasında, marka tescilinde ve sunulan hizmetlerde emeği geçen yöneticisinden, öğretmenine, usta öğreticisinden öğrencisine, tüm çalışanları tebrik etti ve çalışmalarında kolaylıklar diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu sunduğu bilgide; Zeytinlik semtindeki tarihi konağın Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin destekleriyle Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yiyecek-içecek ve konaklama alanlarında öğrencilerin uygulama birimi haline getirildiğini bilgisini verdi. Ayrıca, Bakanlık Patent ve Faydalı Model çalışmalarının bir parçası olarak Türk Patent Enstitüsünden “Zeytinlik Konağı”nın marka tescilinin alınarak il turizmine önemli bir markanın kazandırıldığını dile getirdi.

REKLAM ALANI