Doğal gaz Boru Hattı İhaleye Çıkıyor!

Resmi Gazete’de Nisan ayında yer alan kararda hat üzerindeki yerlerde acele kamulaştırma kararı alınmıştı.

Doğal gaz Boru Hattı İhaleye Çıkıyor!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.06.2024
57
A+
A-

Yaşanan son gelişmede Temmuz ayında yapılacak ihale doğal gaz hattı projesinin de çalışmaları aynı ay içinde başlayacak.

Erzincan’ın Refahiye ilçesinden başlayıp, Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerini ulaşacak doğal gaz boru hattı döşeme çalışmaları başlıyor.

Taşımalı sistemle doğalgaz verilen Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerinde yapılacak olan doğalgaz boru hattı ile taşımalı olarak değil ana hat ile gelecek. Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ) tarafından halesi yapılacak olan Şebinkarahisar İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ihalesi 7 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak.

78 KİLOMETRE DOĞAL GAZ HATTI DÖŞENECEK

Erzincan’dan gelecek doğalgaz hattının toplam uzunluğu yaklaşık 78 bin 151 metre olacak.

14 Haziran Cuma günü gazetemizde yayınlanacak olan ihale ilanındaki bilgilere göre, “Yaklaşık 78 bin 151 metre (eğik) uzunluğunda 10″ çaplı doğal gaz çelik boru hattı sistemi, 1 adet Pig Atıcı Üni-tesi ve Hot-Tap Vana istasyonu, 2 adet Hat Vana istasyonu, 1 adet Pig Alıcı Ünitesi ve Take-Off Vana istasyonu yapım işleri ile ilgili malzeme temini (İdare’ce sağlanacak 10″ hat boruları ve 10″ istasyon boruları hariç), tesis ve inşa işleridir.” ifadeleri kullanıldı.

480 GÜNDE TAMAMLANACAK

Erzincan’ın Refahiye ilinde başlayıp, Giresun’un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinden geçecek doğalgaz hattı döşeme çalışmaları yer tesliminden itibaren 480 takvim günü olarak açıklandı.
Doğal gaz ana hattı döşeme çalışmalarından sonra ilçeye taşımalı sistemle gelen doğal gaz ana hat üzerinden gelecek.

ACELE KAMULAŞTIRMA YAPILACAK

Resmi Gazete’de Nisan ayında yayımlanan karara göre Şebinkarahisar Doğal Gaz Hattı Projesi kapsamında hattın geçeceği yerlerde kamulaştırmalar yapılacak.

Buna göre haritada gösterilen güzergâha isabet eden taşınmazlar ile söz konusu Proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yollar, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların, mülkiyet şeklinde ya da daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verilmişti.

REKLAM ALANI