Bayramda denetimler sayesinde rahat yolculuk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca alınan önlemler ve denetimlerle vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yaptığını açıkladı.

Bayramda denetimler sayesinde rahat yolculuk
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.06.2024
9
A+
A-

Bakan Uraloğlu, tatil öncesi ve sonrası yoğun trafik ve yolcu taşımacılığına yönelik olarak 7/24 yapılan denetimlerle vatandaşların rahatça seyahat ettiğini belirtti.

FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ

Bayram tatilinde şehirler arası otobüslerde fahiş fiyatlı bilet satışlarını önlemek amacıyla sıkı denetimler yapıldı. Bakan Uraloğlu, Bakanlığa bildirilen tarifelere uymayan işletmelerin tek tek incelenip gerekli idari para cezalarının uygulandığını ifade etti. 14-23 Haziran tarihleri arasında 107 bin 896 otobüs seferi gerçekleştirilerek 3 milyon 782 bin 90 yolcu taşındı.

YOĞUN DENETİM SÜRECİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri ve kolluk kuvvetleri, bayram tatili öncesi ve süresince şehirler arası otobüslerde denetimlerini artırdı. U-ETDS sistemi üzerinden yapılan elektronik denetimlere ek olarak, yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim istasyonlarında toplam 13 bin 855 otobüs denetlendi. Bu denetimlerde fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan taşımacılık ve emeklilere %20 indirim uygulanıp uygulanmadığı kontrol edildi.

CEZAİ İŞLEMLER

Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı faaliyette bulunan otobüs işletmelerine 23 milyon 453 bin 8 lira tutarında idari işlem uygulandı. Bakan Uraloğlu, bu denetimlerin sadece bayram döneminde değil, yıl boyunca devam edeceğini ve yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması için etkin bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.

REKLAM ALANI