Giresun’da sağanak yağış sele dönüştü

Giresun merkez ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Giresun’da sağanak yağış sele dönüştü
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.07.2024
340
A+
A-

Giresun Valiliği yaptığı açıklamada, “İlimizde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların özellikle; Espiye, Tirebolu, Güce, Görele, Çanakçı ve Doğankent çevrelerinde etkili olduğu görülmektedir. Lütfen mecbur kalmadıkça şiddetli yağışlar durana kadar trafiğe çıkmayınız. Tirebolu -Doğankent yoluna dikkat” ifadelerine yer verdi.

TİREBOLU -DOĞANKENT YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Giresun’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Tirebolu-Gümüşhane karayolunda meydana gelen heyelan, yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapattı. Heyelan nedeniyle bazı sürücülerin araçlarıyla yolda mahsur kaldığı öğrenildi.

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Tirebolu-Doğankent yolu şiddetli yağışlar nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır. Bu güzergahı kullanacak sürücüler lütfen trafiğe çıkmayınız. Sadece arama kurtarma araçlarının geçişine izin verilecektir” denildi.

Valilik, sürücüleri dikkatli olmaları ve alternatif güzergahları kullanmaları konusunda uyardı.

Yol açma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

HALAÇLI KÖYÜNDE İKİ KATLI EV ÇÖKTÜ

Kentte etkili olan yağış nedeniyle Giresun’un Tirebolu ilçesinin Halaçlı köyünde bir felaket yaşandı. Yan yatan iki katlı evin bir bölümü çöktü.

Şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen çökme sırasında, evin içerisinde kimsenin olmadığı öğrenildi. Olay, can kaybı ya da yaralanma olmaması nedeniyle bir nebze olsun teselli sağladı.

ESPİYE’DE SEL BASKINI

Espiye’nin Merkez Mahallesi Odadüzü mevkisi ile Cevdet Sunay Caddesi’ndeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen su baskınları, ev ve iş yerlerinde büyük zarara yol açtı. Belediye ekipleri, su tahliyesi için hızlı bir şekilde müdahalede bulunarak, bölgedeki durumu kontrol altına almaya çalışıyor.

Espiye Belediyesi, su baskınlarının etkilerini azaltmak ve bölge halkının mağduriyetini gidermek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

REKLAM ALANI