Kent meydanı ve kıyı şeridi kentsel tasarım çalıştayı

Bulancak Belediyesi ve Türkiye Tasarım Vakfı (TSV) işbirliğiyle “Bulancak Kent Meydanı ve Kıyı Şeridi Kentsel Tasarım Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Kent meydanı ve kıyı şeridi kentsel tasarım çalıştayı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.07.2024
28
A+
A-

Giresun Uygulama Oteli’nde 24 Temmuz Çarşamba günü düzenlenen çalıştay, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ın açılış konuşmasıyla başladı ve gün boyunca yapılan oturumlarla devam etti.

Başkan Necmi Sıbıç, açılış konuşmasında, “Türkiye Tasarım Vakfı ile iş birliği içinde düzenlediğimiz “Bulancak Kent Meydanı ve Kıyı Şeridi Kentsel Tasarım Çalıştayı”nı büyük bir heyecan ve verimlilikle gerçekleştiriyoruz. Bu çalıştayla ilçemizin çeşitli bölgelerindeki sorunları ve fırsatları detaylı bir şekilde ele alarak, ilçemizin geleceğine dair önemli tespitler yapacak ve bu tespitler doğrultusunda geçmişte yapılan hatalardan da ders çıkararak Bulancak’ı yeniden dizayn edeceğiz. Değerli katılımcıların katkılarıyla daha yaşanabilir bir Bulancak için önemli adımlar atacağız. Katkıda bulunan tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilçemizin daha güzel bir geleceğe doğru ilerlemesi için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz,” dedi.

ÇALIŞTAYIN İÇERİĞİ VE KATILIMCILAR

Çalıştaya, Belediye Başkan Yardımcıları Reşat Nuri Özdemir ve Ayşegül Erdoğan ile belediyenin AR-GE, AB ve Dış İlişkiler Koordinatörü Recep Hıdır katılımcı olarak iştirak etti. Çalıştay, TSV Başkanı Doç. Dr. Serhat Başdoğan’ın tematik sunumu ile başladı. TSV Üyesi Melis Koyuncu “Benim Mahallem: Bulancak” çalışmasını sundu. Akademisyenler İbrahim Eyüp, Olcay Ovalı Eyüp ve Recep Hıdır’ın tematik sunumları ve önerileriyle çalıştay devam etti.

GELECEĞE YÖNELİK ÖNEMLİ TESPİTLER VE ÖNERİLER

Çalıştayda, Bulancak’ın çeşitli bölgelerindeki sorunlar ve fırsatlar detaylı bir şekilde ele alındı. Katılımcılar, ilçenin geleceğine dair önemli tespitler yaparak, geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarma ve ilçeyi yeniden dizayn etme konusundaki görüşlerini paylaştılar. Bu çalıştayın, daha yaşanabilir bir Bulancak için atılacak önemli adımların başlangıcı olması hedefleniyor.

ORTAK ÇALIŞMA VE PAYLAŞIM VURGUSU

Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ve diğer katılımcılar, bu tür çalıştayların, ilçenin gelişimine büyük katkı sağladığını vurgulayarak, gelecekte de bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirttiler. Başkan Sıbıç, çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ederek, Bulancak’ın daha güzel bir geleceğe doğru ilerlemesi için birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti.

REKLAM ALANI