İŞKUR’a başvuranların sayısı 15 bini aştı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, ildeki işsizlikle mücadele ve istihdamın artırılması için önemli kararlar alındı.

İŞKUR’a başvuranların sayısı 15 bini aştı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.07.2024
10
A+
A-

25 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’te Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Giresun Üniversitesinden Doç. Dr. Kenan Büyükkaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tolga Erener, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Adem Çalık, Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, İl Ticaret Müdürü Meltem Saniye Erciyas ve çeşitli kurum, kuruluş ve STK temsilcileri katıldı.

2024’TE İŞKUR’A 15 BİN BAŞVURU, 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Toplantıda, işgücü piyasasının genel durumu ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri detaylı bir şekilde ele alındı. 2024 yılının ilk yedi ayında İŞKUR’a yapılan iş başvurusu sayısı 15.312 olarak belirtilirken, kamu ve özel sektörde toplam 3.141 kişiye iş sağlandığı duyuruldu.

İŞKUR’un işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim kursları ve Toplum Yararına Programlar gibi faaliyetlerle vatandaşların mesleki becerilerini artırmayı ve istihdamlarını desteklemeyi hedeflediği ifade edildi. Bu kapsamda, 2024 yılında özel sektörde 112 işbaşı eğitim programı ve 1 istihdam garantili mesleki eğitim kursu düzenlendi. Ayrıca, 23 Toplum Yararına Programı ile 373 kişiye iş imkanı sağlandı.

İŞGÜCÜ ARZ VE TALEBİNİN EŞLEŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Vali Serdengeçti, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda, işgücü arz ve talebini eşleştirmek, istihdamı artırmak ve mesleki becerileri geliştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Etkin bir işgücü piyasası bilgi sistemi ile ihtiyaçları tespit ederek bu doğrultuda çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

Giresun’da istihdamın artırılması için yapılan çalışmaların devam edeceği ve bu sayede ilin ekonomik ve sosyal gelişmesine katkı sağlanacağı belirtildi.

REKLAM ALANI