Bulancak’ta önemli kararlar

Bulancak Belediyesi’nde tarifeler güncellendi ve yeni sokak isimleri kabul edildi

Bulancak’ta önemli kararlar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.08.2024
29
A+
A-

Bulancak Belediyesi’nin 2024 yılı Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı bugün saat 14.00’te Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Vekili Meclis Üyesi Erhan Yüksekdağ başkanlık etti. Katip üyeler ise Meclis Üyeleri Şafak Şahin ve Rahman Aybar oldu. Gündemde toplam 34 madde yer aldı.

TARİFELER GÜNCELLENDİ
Toplantıda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Otopark Yönetmeliği’nde, Zabıta Müdürlüğü’nün Otogar Ücret Tarifesi’nde ve Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün Hayvan Kesimi ve Et Taşıma ücretlerinde güncellemeler yapıldı. Bu raporlar oy birliği ile kabul edilirken, Umuma Açık İşyerleri ve Gayri Sıhhi Müessese İşyerleri ücretleri konusundaki rapor, tekrar değerlendirilmek üzere komisyona geri gönderildi.

YENİ SOKAK İSİMLERİ KABUL EDİLDİ
Cadde ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonu tarafından yapılan öneriler oy birliği ile kabul edildi. Pazarsuyu Mahallesi’nde isimsiz olan sokağa “Şehir Dağı Sokak”, İhsaniye Mahallesi’nde Kurtuluş Sokak’a “Lütfü Nesil Sokak” ve İsmetpaşa Mahallesi’nde isimsiz olan sokağa “Birol Özmen Sokak” isimleri verildi.

KARDEŞ ŞEHİRLER
İmar Komisyonu raporlarına göre, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, İzmir Narlıdere Belediyesi, Kemer Belediyesi ve Çeşme Belediyesi ile Kardeş Kent olunması teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yönetmelik değişikliği talebi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Üniversite binası projesi ve sosyal yardımlar konularında çeşitli kararlar alındı. Ayrıca, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Revizyon İlave İmar Planı ve Belediye Meclis Üyesi Fatih Alparslan’ın ticaret ilişkileriyle ilgili araştırma önergesi ilgili komisyonlara havale edildi.
Bir sonraki Meclis toplantısı 6 Eylül 2024 Cuma günü saat 14.00’te yapılacak. Başkan Vekili Erhan Yüksekdağ, toplantıya katılan meclis üyelerine teşekkür ederek alınan kararların ilçeye hayırlı olmasını diledi.

REKLAM ALANI