Mevsimlik işçilerin konaklama merkezine ziyaret

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, fındık hasadı sezonunda ilimize gelen mevsimlik tarım işçilerinin konaklama merkezini ziyaret etti.

Mevsimlik işçilerin konaklama merkezine ziyaret
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.08.2024
16
A+
A-

Giresun Merkez Aksu Mahallesi’nde oluşturulan geçici konaklama merkezinde misafir edilen işçilerle ve çocuklarıyla bir araya gelindi.

VALİ, İŞÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ
Vali Serdengeçti, işçilerin barınma, beslenme ve eğitim gibi konulardaki ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. İşçilerle sohbet eden Vali, onların görüş ve önerilerini dinledi. Özellikle çocukların eğitim durumuna büyük önem veren Serdengeçti, Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik düzenlenen eğitim programlarını da inceledi.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE ÖZEL ÖNEM
Vali Serdengeçti, çocukların eğitim süreçleri hakkında öğretmenlerden bilgi aldı. “Giresun’umuza hoş geldiniz,” diyerek sözlerine başlayan Serdengeçti, fındık toplamak için ilimize gelen mevsimlik tarım işçilerini en iyi şekilde ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK
Mevsimlik işçilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Serdengeçti, Giresun Merkez ile birlikte Bulancak ve Tirebolu ilçelerinde yoğun olarak gelen işçilerin konaklama ve sosyal durumlarının kontrol altında olduğunu belirtti. Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması konusunda özel bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Serdengeçti, ilgili kurumların çocuklara ve ailelerine gerekli desteği sağladığını söyledi.

VALİLİKTEN MEVSİMLİK İŞÇİLERE DESTEK
Giresun Valiliği, mevsimlik işçilerin hem ekonomik hem de sosyal olarak desteklenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda, işçilerin ve ailelerinin Giresun’da bulundukları süre boyunca en iyi şartlarda yaşamaları için gerekli önlemler alınıyor.

REKLAM ALANI