Eğribel’de iki tünelde trafiğe açık!

Giresun’u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile İç Anadolu’ya bağlayan 2 bin 220 rakımlı Eğribel geçidine inşa edilen tünelin ikinci tüpündeki eksiklikler giderildi.

Eğribel’de iki tünelde trafiğe açık!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.11.2023
108
A+
A-

Tünelin iç donanım teknik ve elektronik sistemleri tamamlandı. İkinci tüp dün itibariyle araç trafiğine açıldı. İki tüpünde ulaşıma açılmasıyla birlikte, özellikle bölgedeki vatandaşların kış mevsimindeki ulaşım çilesini sona erdirdi. İç Anadolu’yu Karadeniz Bölgesi’ne bağlayan, Sivas-Giresun güzergahında 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi’nde inşa edilen tünelin toplam uzunluğu her biri 5 bin 900 metre olmak üzere çift tüp şeklinde 11 bin 800 metre. Tipi ve fırtına nedeniyle ulaşımın zaman zaman durduğu Eğribel Geçidi’nde, güvenli ve hızlı ulaşım imkanı sağlayan tünelle yol 6,5 kilometre kısaldı. Güzergahta ayrıca 20 dakikalık zaman tasarrufu sağlandı.

TÜNEL-TAMDERE ARASINA BÖLÜNMÜŞ YOL İSTENİYOR

Öte yandan yol güvenliği açısından Tamdere Köyü mevki ile tünel arasındaki 3 kilometrelik yolunda bölünmüş yol olarak yapılması bekleniyor. Kış şartlarında 3 kilometrelik bölümde yoğun bir buzlanma olduğu ve sürücülerin sıkıntı çektikleri, araç trafiği açısından da tehlike oluşturduğu kaydedildi.

REKLAM ALANI