Giresun’da yeni turizm merkezi

Giresun’da yeni turizm merkezi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.08.2024
42
A+
A-

Giresun’un Dereli ilçesinde yer alan Göksu travertenleri, haziran ayından bu yana yaklaşık 300 bin ziyaretçi ağırladı. Giresun Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 2020 yılında başlatılan proje kapsamında, Pınarlar köyünde teras şeklinde göletler oluşturularak 2022’de ziyarete açılan travertenler, kısa sürede turizmde önemli bir yere sahip oldu.

YIL SONUNDA 500 BİN ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR

Geçtiğimiz sezonun haziran ve ağustos aylarında 200 bin ziyaretçiyi ağırlayan Göksu travertenlerine, bu sezonun aynı döneminde 300 bin kişi ilgi gösterdi. İl Özel İdaresi yetkililerine göre, travertenlerin ekim sonuna kadar 500 bin ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.

ZİYARETÇİLERİN TRAVERTEN HAYRANLIĞI

Travertenleri ziyaret edenler, Karadeniz’in bu eşsiz doğal güzelliğine hayran kaldıklarını belirtti. İzmir’den gelen Mücella Güney, Karadeniz’de böyle bir yerin olacağını tahmin etmediğini ve Pamukkale’ye benzettiğini söyledi. Sakarya’dan gelen Vildan Salman ise travertenlerin şifalı sularıyla dikkat çektiğini belirterek, herkese tavsiye etti. Kahraman Bayraktar, travertenlerin serinletici etkisinden bahsederek, buranın daha da popüler hale geleceğini ifade etti. Serdar Toprakçı ise Karadeniz’in yeşilliği içinde travertenlerin ayrı bir renk kattığını söyledi.

 

 

REKLAM ALANI